ELNÖK (Dornbach Alajos)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Dornbach Alajos)
ELNÖK (Dornbach Alajos): Tisztelt Országgyűlés! Személyi javaslatok, bizottsági tagok választása következik.
Emlékeztetem önöket, hogy az Országgyűlés szeptember 3-i ülésén dr. Horváth Tivadar képviselő úr képviselőcsoportot változtatott, jeleztük, hogy az önkormányzati bizottságban a Szabad Demokraták Szövetségének egy betöltetlen helye keletkezett.
A parlamenti pártoknak a parlamenti bizottságokkal kapcsolatos előzetes megegyezése figyelemmel az önkormányzati bizottságba a Szabad Demokraták Szövetsége dr. Szabó Erika képviselőnőt jelöli.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést: egyetért-e a személyi javaslattal? Kérem, szavazzanak. (Megtörténik.)
Kérem beszólítani a képviselőket. Ne menjenek ki képviselő urak, meg kell ismételni a szavazást, sőt akik kimentek az előző percekben… Ja, három államtitkár. Igen. Köszönöm.
Tehát megállapítom, hogy az Országgyűlés 192 "igen" szavazattal, 1 tartózkodás mellett a javaslatot elfogadta: dr. Szabó Erikát az önkormányzati bizottság tagjává megválasztotta. (Taps. Közbeszólások: 194.) Két államtitkári szavazat volt és 1 tartózkodás, az 192 és 1 tartózkodás, és 193 a szavazatképesség határa.
A Magyar Demokrata Fórum képviselőcsoportja bejelentette, hogy ugyancsak képviselői frakcióváltoztatás kapcsán Ilkei Csaba képviselő úr megüresedett helyére a nemzetbiztonsági bizottságba dr. Pongrácz József képviselő urat jelöli.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést: egyetért-e a személyi javaslattal? Kérem, szavazzanak. (Megtörténik.) Az Országgyűlés 201 "igen" szavazattal, ellenszavazat nélkül, 3 tartózkodás mellett a javaslatot elfogadta: dr. Pongrácz József képviselő urat a nemzetbiztonsági bizottság tagjává megválasztotta. (Taps.)
A Magyar Demokrata Fórum képviselőcsoportja bejelentette, hogy dr. Takács Péter képviselő úr helyére a költségvetési bizottságba Markó István képviselő urat jelöli.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést: egyetért-e a személyi javaslattal? Kérem, szavazzanak. (Megtörténik.) Az Országgyűlés 195 "igen" szavazattal, 1 ellenszavazattal, 5 tartózkodás mellett a személyi javaslatot elfogadta: Markó István képviselő urat a költségvetési bizottság tagjává megválasztota. (Taps.)
A Magyar Demokrata Fórum képviselőcsoportja bejelentette, hogy Markó István képviselő úr helyére a honvédelmi bizottságba Szilasy György képviselő urat jelöli.
Kérdezem önöket: a javaslattal egyetértenek-e? Kérem, szavazzanak. (Megtörténik.) Az Országgyűlés 196 "igen" szavazattal, ellenszavazat nélkül, 1 tartózkodás mellett a személyi javaslatot elfogadta: Szilasy György képviselő urat a honvédelmi bizottság tagjává megválasztotta. (Taps.)
Engedjék meg, hogy a megválasztott új bizottsági tagoknak munkájukhoz sok sikert kívánjak.
A mai ülésnapot lezárom. A szünetben megkapták a heti bizottsági ülések ütemtervét, illetve az Országgyűlés jövő heti ülésének várható napirendjét.
És egy bejelentést hallgassanak meg, és jó pihenést, eredményes felkészülést kívánok.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem