DÉNES JÁNOS (független)

Teljes szövegű keresés

DÉNES JÁNOS (független)
DÉNES JÁNOS (független) Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tekintettel arra, hogy a Magyar Nemzeti Bankról szóló törvényjavaslat akkora elismerést nyert, engedjék meg azt, hogy megemlítsem, milyen különleges összefüggés van a Magyar Nemzeti Bankot és a sajtót – a képi, a hangos és az írott sajtót – illetően. Tudniillik míg az utóbbi – a sajtó három változata – teljesen nyilvános, mindenki előtt látható, nyomon követhető, addig világviszonylatban a bankok és a bankélet gyönyörű szép nyilvános konzolja mögött a pénzügyi attrakciók és egyebek nem teljesen nyilvánvalók sem a szakembereknek, még kevésbé az ezt követni szerető közönség számára. Ebből adódik, hogyha ilyen csodálatos módon elismertük a Magyar Nemzeti Bankról szóló törvényjavaslat értékes megalkotását, ugyanakkor… (Közbeszólások a FIDESZ soraiból.)
Parancsol? Kedves a segítsége, de ha netalántán ismételten magyarázatra szorul, bemutatom önöknek az ügyrendi javaslat által javasolt két, a mai nappal egymás mellé csatolt törvényjavaslatot. Az egyik a Magyar Nemzeti Bankról szóló, a másik az államháztartásról szóló. Ha jól tudom, ez a napirendünk, és az általános vitában tartunk. Ha tévedtem, akkor kérem az elnök urat, hogy vonja meg a szót.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem