SZÁJER JÓZSEF, DR. (FIDESZ)

Teljes szövegű keresés

SZÁJER JÓZSEF, DR. (FIDESZ)
SZÁJER JÓZSEF, DR. (FIDESZ) Azt hiszem, hogy e vita lefolytatásának – vagyis annak, hogy a kormány akar-e ilyen típusú indítványt beadni vagy nem akar – lenne a színhelye az a bizottsági ülés, amelynek a megtartását szerettem volna azzal elérni, hogy a részletes vita még nyitva maradjon. Ennek különösebb házszabálybeli akadálya nincsen, hiszen még csak a bizottságok munkáját sem akadályozná, hiszen csak csatlakozó módosító indítványokat lehet beadni. A törvényjavaslat már nagyon régen bent van a Ház előtt, tehát nem valószínű, hogy most hirtelen a képviselők ezzel lassítani tudnák a jövő heti szavazásnak a menetét, hogyha csak addig zárnánk le ezt a vitát.
Ezt a vitát éppen annak érdekében, hogy a Parlamentnek vannak bizonyos ellenőrzési jogosítványai a Kormány felett, illetve a parlamenti többség adhat bizonyos instrukciókat is a Kormánynak, és a Parlament hatalmának, illetőleg jogkörének a védelmében én javasolnám, hogy ezt a vitát a bizottságban folytathassuk le azzal, hogy a részletes vitát most nem zárjuk le.
Köszönöm a figyelmet.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem