ELNÖK (Szűrös Mátyás)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Szűrös Mátyás)
ELNÖK (Szűrös Mátyás): Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a helyi önkormányzatok 1992. évi címzett és céltámogatási rendszeréről szóló országgyűlési határozati javaslat általános vitájának lezárása. Tájékoztatom képviselőtársaimat, hogy a költségvetési bizottság a benyújtott módosító javaslatokat még nem tudta megtárgyalni és további módosító javaslatok érkeztek. Így a részletes vitára legkorábban holnapi ülésnapunk második felében kerül het sor.
Az általános vita lezárásáról azonban még mai ülésünkön határozni kell. Emlékeztetem képviselőtársaimat, hogy legutóbbi ülésünkön további felszólalásra már senki nem jelentkezett, de az általános vitát nem zártuk le, tekintettel arra, hogy további módosító javaslatok is benyújthatók legyenek. Erre időközben – mint említettem – sor került, így az általános vitát lezárom. Indítványozom az Országgyűlésnek, hogy a törvényjavaslatot bocsássa részletes vitára.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy egyetért-e ezzel. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik.)
Igen, ez várható volt, hogy az Országgyűlés még nem határozatképes, ezért az időtakarékosság miatt rátérünk a bíróságokról szóló 1972. évi IV. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat, valamint a büntetőeljárásról szóló 1973. évi IV. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat, továbbá a katonai tanácsokkal rendelkező megyei bíróságok kijelöléséről szóló országgyűlési határozati javaslat részletes vitájára, majd pedig a címzett és céltámogatási rendszerre vissza fogunk térni.
Megkérdezem dr. Salamon Lászlót, az alkotmányügyi bizottság elnökét, kíván-e a bizottság előadót állítani.
Felszólaló: Dr. Salamon László, az alkotmányügyi, törvény-előkészítő és igazságügyi bizottság elnöke

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem