ELNÖK (Szabad György)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Támogatja. Az Országgyűlés? Most kérem szavazatukat. (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés – 7 államtitkári szavazattal – 185 szavazattal 4 ellenében, 35 tartózkodás mellett az alkotmányügyi bizottság javaslatát fogadta el.
A kiegészítő jelentés I. és II. pontjai, valamint a jelentés 7. és 9. pontjai egymást kizáró megoldásokat tartalmaznak, a törvényjavaslat 1. §-ában a törvény 6. §-a (5) bekezdésének módosítására vonatkozóan.
Az alkotmányügyi bizottság indítványa az eredeti javaslat elhagyása mellett javasolja, hogy az elszámolás nem pótolható adathiány esetén is elfogadottnak tekintendő. Az adathiány pótolhatóságáról az Állami Számvevőszék nyilatkozzék.
A költségvetési bizottság javaslata szerint, amelyik az előzőekkel megegyezik, az adathiány pótolhatóságát vagy nem pótolhatóságát az Állami Számvevőszék véleményezze.
Géczi József javaslata szerint az elszámolás az elszámolónak fel nem róható, nem pótolható adathiány esetén is elfogadottnak tekintendő. A felróhatóság, illetve fel nem róhatóság, valamint az adathiány pótolhatósága kérdésében az Állami Számvevőszék foglaljon állást.
Jánosi György ezen túlmenően azt is javasolja, hogy – amennyiben a hiánypótlásnak nem tud az illető eleget tenni – az év november 15-éig köteles annak indokát a Számvevőszék előtt igazolni.
A fel nem róható okból hiányzó adatok tanúsítványokkal legyenek pótolhatók.
Először az alkotmányügyi bizottság javaslatát teszem fel szavazásra a kiegészítő jelentés 1. pontja szerint.
Államtitkár úr egyetért-e vele?

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem