TAKÁCS PÉTER, DR. (MDF)

Teljes szövegű keresés

TAKÁCS PÉTER, DR. (MDF)
TAKÁCS PÉTER, DR. (MDF) Még annyi sem lesz, Elnök Úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Messzemenően tisztelem Nagy Attila képviselőtársam véleményét és meggyőződését. Tisztelem múltját, tisztelem jelenét és most kifejtett nézeteit is.
Azt a csúsztatást azonban én nem engedtem volna meg magamnak, hogy egy 1968-ban megszülető könyvről – amelyik a csehek és románok ellen harcoló magyar katonák emlékére született – írott kritikát belekeverjek ebbe az ügybe. Tessék azt a könyvet megnézni, és tessék azt a kritikák elolvasni, amit írtam róla annak idején. Az akkor Vörös Hadseregnek nevezett, Stromfeld Aurél és Julier Ferenc vezetése alatt harcoló és a hadszintéren elesett katonák előtt éppúgy meghajtom fejemet, mint Nagy Imre halála előtt, mint Nagy Attila képviselőtársam szenvedése előtt, és mindazok előtt, akik azóta a politikai okok miatt szenvedést voltak kénytelenek elviselni.
Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem