ELNÖK (Szabad György)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Most kérem szavazatukat. (Szavazás.) Köszönöm. Megállapítom, hogy az Országgyűlés 4 államtitkári szavazattal, 216 szavazattal 1 ellenében, 2 tartózkodás mellett kimondta a javaslatra a sürgősséget.
Ugyancsak jeleztem tegnap, hogy Kormányunk sürgős tárgyalást kérve benyújtotta a jogalkotásról szóló 1987. évi XI. törvény módosításáról rendelkező javaslatát a 3622-es számon. Kérdezem az Országgyűlést, egyetért-e a törvényjavaslat sürgős tárgyalásával. Most kérem szavazatukat. (Szavazás.) Köszönöm. Az Országgyűlés 4 államtitkári szavazattal, 211 szavazattal 2 ellenében, 2 tartózkodás mellett erre a javaslatra is kimondta a sürgősséget.
Bejelentem, hogy a bizottsági elnökök ma reggeli ülésén elhangzottak alapján a Társadalombiztosítási Alap 1991. évi költségvetéséről, továbbá a Társadalombiztosítási Alapról szóló 1988. évi XXI. törvény módosításáról rendelkező 1991. évi III. törvény módosítását indítványozó törvényjavaslatot megtárgyalásra kiadom a szociális és a költségvetési bizottságnak.
A társadalombiztosítási ellátások év végi egyszeri kiegészítése lehetőségének megvizsgálásáról és a kintlévőségek behajtása érdekében hozott kormányintézkedésekről szóló jelentést, valamint az egyes nyugellátások, s egyéb ellátások egyszeri kiegészítéséről szóló országgyűlési határozati javaslatot megtárgyalásra kiadom a szociális és a költségvetési bizottságnak.
Az adózás rendjéről szóló 1990. évi XCI. törvény módosításával foglalkozó javaslatot megtárgyalásra kiadom a költségvetési és az alkotmányügyi bizottságnak.
A jogalkotásról szóló 1987. évi XI. törvény módosításával foglalkozó javaslatot tárgyalásra kiadom az alkotmányügyi bizottságnak.
Engedjék meg, hogy mindezek után ismertessem mai ülésnapunk programját.
Először a tegnapi ülésnapról elmaradt határozathozatalokkal kezdjük munkánkat.
Így a nemzeti és etnikai kisebbségi szervezetek részére elkülönített tartalékalap felosztásáról szóló országgyűlési határozati javaslat határozathozatalával.
Ezt követi a helyi önkormányzatok 1992. évi címzett és céltámogatási rendszerével foglalkozó országgyűlési határozati javaslat részletes vitára bocsátása.
Majd - rövidített címmel utalok rá - a Belügyminisztérium volt III/III-as csoportfőnöksége tisztjei és hálózati személyei nyilvántartásának, továbbá az egykori államvédelmi szervek és karhatalmi alakulatok tisztjei adatainak felhasználásáról szóló törvényjavaslat részletes vitára bocsátásáról döntünk.
Ezután a levéltári anyag védelméről s a levéltárakról szóló 1969. évi 27. számú törvényerejű rendelet módosításáról szóló javaslat általános vitája következik.
Ezt követi a társadalombiztosítás önkormányzati igazgatásával foglalkozó törvényjavaslat részletes vitája.
Majd a foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról szóló 1991. évi IV. törvény módosításával foglalkozó javaslat általános vitájának folytatása és lezárása.
Ezt követi a szövetkezetek gazdálkodásával kapcsolatos egyes ideiglenes szabályokról szóló 1991. évi XL. törvény módosításával foglalkozó javaslat vitája és határozathozatala.
A délután 14 óra és 16 óra között elhangzó interpellációk és kérdések előterjesztése után az országgyűlési képviselők jogállásáról rendelkező 1990. évi LV. törvény 2. §-ának értelmezéséről szóló elvi állásfoglalással, illetve mentelmi ügyek tárgyalásával foglalkozunk.
Majd az országgyűlési képviselők tiszteletdíjáról, költségtérítéséről szóló 1990. évi XLI. törvény módosításával foglalkozó javaslat általános vitája következik.
Ezt követi - rövidített címmel idézem - az Európa Tanácsot illető általános megállapodás kihirdetéséről rendelkező törvényjavaslat, valamint az Európa Tanács módosított alapszabálya kihirdetéséről intézkedő javaslat vitája és határozathozatala.
Ezután a fegyverkereskedelmi törvény létrehozásáról szóló határozati javaslat vitája és határozathozatala következik.
Végül - az idő szabta keretek nyújtotta lehetőségek között - a Munka Törvénykönyvéről szóló törvényjavaslat általános vitájának folytatásával és lehetőség szerinti lezárásával kívánjuk befejezni mai ülésnapunk munkáját.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem