SZALAY GÁBOR (SZDSZ)

Teljes szövegű keresés

SZALAY GÁBOR (SZDSZ)
SZALAY GÁBOR (SZDSZ) Tisztelt Miniszter Asszony! Én úgy gondolom, hogy válaszát értelmezhetem úgy, hogy minden marad úgy, ahogy eddig volt. Ez egy langyos válasz volt. Gyakorlatilag egy olyan interpelláció, amelyet – a minisztérium úgy gondolta –, betesz a többi közé a fiókjába, nem kell különösebb figyelmet fordítani erre a perifériális területre. Pedig tényleg a véletlen hozta, a tegnapi újságban fedeztem fel – a Magyar Hírlap november 16-ai, szombati számában –, egy egész család halt meg Bátonyterenyén a kéményből visszaáramló szénmonoxid hatására. Nem akarok itt ilyen rettenetes példákat felhozni, sajnos sokat lehetne, de legutóbb, amikor ezzel a kérdéssel – mondhatni – kampányszerűen, országos méretekben foglalkoztak, ez – ha jól tudom – 1985-ben volt, amikor egy szovjet tábornok halt meg ilyen okokból kifolyólag. Nos, ennek a hatására történt valami. A jelenlegi statisztikai adatok akkor születtek, a kéményállapot felülvizsgálása akkor történt meg, ezen szovjet tábornok halála alkalmából.
Én úgy gondolom, hogy ha ma a magyar Parlamentben elhangzik egy interpelláció, amelyik tesz bizonyos javaslatokat, akkor az erre választ adó miniszternek vagy államtitkárnak legalább annyi kötelezettsége kellene hogy legyen, hogy konkrét határidőkhöz kötötten ígéretet tesz, hogy igen, az önök által javasolt biztosítási rendszer-szisztémát pl. a jövő év április 1-jéig megvizsgáljuk, és addig visszatérünk és választ adunk. És a többi kérdésre – nem akarom az időt húzni –, mindre lehetett volna sokkal konkrétabb választ adni.
Egyetlenegy ponton ön konkrét volt, amikor egy újabb dekoncentrált szerv létrehozására tett ígéretet. Ez már rutinszerűen folyik, úgy gondolom. Köszönöm, én nem erre gondoltam. Vannak most ezzel foglalkozó vállalatok, szervezetek, amelyeket egyszerűen fel kellene hatalmazni, másféle hatáskört kellene nekik adni, én erre gondoltam.
Tehát bármennyire szimpatikus is ön nekem, tisztelt Államtitkár Asszony, az ön válaszát elfogadni nem tudom, mert az számomra semmitmondó volt. Köszönöm szépen. Kérem, önök se fogadják el. (Taps az SZDSZ padsoraiban.)
Határozathozatal

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem