PINTÉR ISTVÁN (FKgP)

Teljes szövegű keresés

PINTÉR ISTVÁN (FKgP)
PINTÉR ISTVÁN (FKgP) Én megmondom őszintén: meglepett, de nagyon megörültem akkor, amikor látom, hogy pénzügyminiszter úr fog válaszolni, és azt is megmondom őszintén, hogy nem az első eset, amikor egy kicsit a miniszteri válaszokból ezt tudom leginkább elfogadni, s tényleg igaz az, amit az intézkedések kapcsán is tapasztalunk, hogy – szóval – nem egy szükséges rossznak tartják a mezőgazdaságot.
Mindenesetre én az összehasonlításokba nem akartam belemerülni, hisz ennyi idő alatt nem is lehet, én csak egy legközelebbi példát mondtam.
De mindenesetre azt tudnám kérni, és azért úgy mindenre kiterjedően biztosan miniszter úr is, tetszik tudni, hogy a mezőgazdaságban a leghosszabb a tőke visszatérülése. Tehát az a helyzet, hogyha 42%-os kamattal mire megtermeli a mezőgazdaság az árut, akkorra már másfélszeresébe van neki. Tehát itt minket a kamat rettenetesen sújt, és ezért nem csupán a gázolaj ára – és ezt szerettem volna én kifejteni, hogy nem csupán a gázolaj ára –, hanem sok minden egyéb sújt bennünket.
Ugye, az a legnagyobb bajunk, én megmondom őszintén, és tudjuk mi, akik a mezőgazdaságban élünk, hogy nekünk érdekképviseletünk nemigen van. Talán ha van, az most egymással foglalkozik, ha egyáltalán minket érdekképviseletnek lehet tekinteni. És éppen ebből kifolyólag azt tudom mondani, hogy jobban oda kell nekünk is figyelni, és többször hallatni a szavunkat.
A magam részéről, bízva abban, hogy az elhangzottakra kapunk némi tényleges intézkedést is, elfogadásra javaslom és magam részéről elfogadom a választ.
Határozathozatal

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem