GÁL ZOLTÁN, DR. az MSZP frakcióvezetője:

Teljes szövegű keresés

GÁL ZOLTÁN, DR. az MSZP frakcióvezetője:
GÁL ZOLTÁN, DR. az MSZP frakcióvezetője: Tisztelt Országgyűlés! Elnök Úr! Bizonyos vita alakult ki, hogy a világkiállítás ügye politikai, vagy gazdasági kérdés. Az eddigi hozzászólók azt hiszem, politikai kérdésként kezelik, legalábbis a kormánypárt és a liberális pártok részéről hozzászólók.
A mi megítélésünk az, hogy ez elsősorban gazdasági kérdés. És borzasztóan jó lett volna, hogyha azok, akik ezt politikai kérdésnek tekintik, nem ilyen módon folytatják a vitát, ahogy itt kialakult. Mi azt szerettük volna, hogyha elhangzik egy olyan felvetés kormánypárti képviselő részéről, hogy óvja a fővárost környezetvédelmi szempontból a világkiállítástól, akkor föláll a Környezetvédelmi Minisztérium képviselője és adatokkal bizonyítja, hogy nincs veszélyben a főváros környezetvédelmi szempontból, ha a világkiállítást megrendezik. Ha fölvetődik egy olyan kérdés, hogy meg kell épülnie egy Duna-hídnak, vagy kettőnek, akkor föl kell állnia a mi felfogásunk szerint a Közlekedési Minisztérium képviselőjének és el kell tudnia mondani, hogy a közlekedésfejlesztési koncepcióban mikor és hol számolnak egy Duna-híd építésével. És hogyha fölvetődik az, hogy a világkiállítás infrastruktúra-igénye összhangban van-e a főváros fejlesztésével, akkor föl kell állnia a Területfejlesztési Minisztérium képviselőjének és meg kell tudnia mondani, hogy valóban összhangban van-e. És hogyha fölvetődik az, hogy a világkiállítás az adófizetők pénzét igényli, akkor megítélésünk szerint föl kell állnia a Pénzügyminisztérium képviselőjének és el kell tudnia mondani, hogy egy világkiállítás megrendezése hogyan hatna a Kormány adópolitikájára. Egészen odáig, hogyha világkiállításról beszélünk, akkor föl kellene állnia a Külügyminisztérium képviselőjének és megmondania, hogy a magyar külpolitika milyen lépéseket tett annak érdekében, hogy egy egyedüli világkiállítás-rendezést a nemzetközi világ támogasson.
Ezek azok a kérdések, tisztelt Országgyűlés, amelyekre választ kellene tudnunk adni, hogy eldönthessük jó lelkiismerettel, hogy legyen világkiállítás, milyen világkiállítás legyen és ezek azok a kérdések, amelyeket Palotás képviselőtársunknak is meg kellett volna válaszolnia, ha már népszavazást indít. De tulajdonképpen a több mint 40 perces hozzászólásának 40 perc huszadik másodpercében érintett tartalmi kérdéseket.
Tisztelt Országgyűlés! Ez így nem fog menni. Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon és bal középen.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem