FEKETE GYULA, DR. (MDF)

Teljes szövegű keresés

FEKETE GYULA, DR. (MDF)
FEKETE GYULA, DR. (MDF) Mint a költségvetési bizottság tagja mondom, és csak azért, hogy ez a családonkénti 1000 forint ne maradjon meg a tévénézők, rádióhallgatók fejében. Mintegy 150 milliárd forintos vállalkozói beruházás várható, ennek az általános forgalmiadó-tartalma körülbelül 20 milliárd forint. A jövedelemadó, a plusz jövedelemadó, a plusz foglalkoztatottság miatt, minimálisan 10 milliárd forint, ha az előbb említett 150 milliárd forint nagyobb része külföldi tőkéből és készletcsökkenésből származik.
A megtakarított munkanélküli segély a legminimálisabb mércével is félmilliárd, tehát 500 millióra tehető majd. A társadalombiztosítási járulék, amely szintén a plusz foglalkoztatottság miatt nő, 10 milliárd. Ha az első körben a közvetlenül a beruházásokban részt vevő vállalatok vállalati nyereségadó-kedvezményt kapnak, akkor a közvetett kör, akiknek ezek a vállalatok megrendelést adnak, ezeknek a plusz nyeresége legalább 1 milliárd forint, amit a vállalkozói nyereségadóba vagy akkor majd társasági adóba befizetnek.
Ha tehát az államháztartásban gondolkodunk, és nem a központi költségvetésben, akkor több mint 40 milliárd már összeszámolható, ami a felelősségvállalás terhe. Ezért tehát egy mozgó célpontként kell ezt elképzelni, nem statikusan, és így már a 30 milliárd fölött járunk, 40 milliárdnál, ezért a lakosságra nem hárul semmilyen pluszteher, hanem ezek az adóbevételek csak azért keletkeznek, mert döntöttünk a világkiállítás mellett, azaz így a világkiállítás önfinanszírozó lenne a költségvetés szempontjából. Köszönöm. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem