ELNÖK (Szabad György)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Nem. Akkor legyen szabad Gál Zoltán frakcióvezető úrnak fölhívni a figyelmét az érvényben lévő, nem ezen Országgyűlés által alkotott Házszabály 43. §-ának (3) bekezdésére, ami következőképpen szól: A részletes vitában – arra nem tér ki, hogy annak utolsó pillanatában, tehát a részletes vitában – a képviselők csak a korábban benyújtott módosító javaslatokhoz kapcsolódóan terjeszthetnek be módosító javaslatot. (Közbeszólás a jobb oldalon: Úgy van.)
Ilyen módosító javaslat esetén a hatáskörrel rendelkező bizottság elnökének javaslatára az Országgyűlés dönt arról, hogy kiadja-e a javaslatot a hatáskörrel rendelkező bizottságnak véleményezésre.
Tehát pontosan az az eljárás volt követendő, hogy nekem előbb meg kellett kérdeznem a bizottság elnökét, majd kellett volna döntenem arról, hogy megszavaztatom-e a Házat. Ezt szíves figyelmébe ajánlom. Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalon és jobb középen.)
Tisztelt Országgyűlés! A dolog hadicsel, vagy jogvédelem voltáról az elnök nem kíván nyilatkozni. (Derültség, szórványos taps.) Katona Béla kíván szólni.
Ügyrendi kérdésben felszólaló: Dr. Katona Béla (MSZP)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem