GÁL ZOLTÁN, DR. a Magyar Szocialista Párt frakcióvezetője:

Teljes szövegű keresés

GÁL ZOLTÁN, DR. a Magyar Szocialista Párt frakcióvezetője:
GÁL ZOLTÁN, DR. a Magyar Szocialista Párt frakcióvezetője: Tisztelt Országgyűlés! Elnök Úr! Be kell vallani, hogy a frakcióban vita volt arról, hogy rendkívüli ügy-e, amiben napirend előtt szót kértem. Végül aztán úgy döntött a frakció, hogy igen. Igen, mert szeretnénk elkerülni, hogy a költségvetési vitában minden egyes hozzászólást úgy kezdjünk, hogy nem volt idő a felkészülésre, későn nyújtotta be a Kormány az előterjesztést.
Ezért ezt a formát választottuk, hogy tiltakozásunknak adjunk hangot és egyben aggodalmunknak. Azért, hogy a Parlament olyan helyzetbe került, hogy gyakorlatilag 3-4 tárgyalási nap alatt kellene a Magyar Köztársaság 1992. évi költségvetését elfogadnia. Úgy gondolom, nem kell különösképpen bizonygatni, hogy ez lehetetlenség, ez a Parlament semmibevétele. (Taps.) És az is világos, azt hiszem, előttünk, hogy ezért a Kormányt terheli a felelősség: későn nyújtotta be a költségvetést, a meghatározott időn túl. Decemberben ült le az érdekképviseletekkel tárgyalni olyan kérdésekben is, amelyek a már benyújtott költségvetést is érintik. És akkor, amikor manapság arról esik szó, hogy joggal lehet-e a demokratikus intézményrendszerünket kritizálni, vannak-e aggodalomra okot adó jelenségek, akkor, úgy hiszem, hogy ez, ami itt a költségvetési vita kapcsán kialakult, és ebben a Parlament szerepe egy olyan dolog, ami igenis okot ad arra, hogy a demokratikus intézményrendszerünk működéséért aggódjunk.
Szeretném végezetül bejelenteni, hogy a szocialista frakció mindezek ellenére konstruktívan kíván részt venni a költségvetési vitában, mindent el fogunk követni, hogy reális költségvetés legyen. Ezt a vitában való részvételünkkel és módosító javaslatainkkal szeretnénk elősegíteni. De úgy gondolom, hogy a Parlament egészének pártoktól függetlenül az az érdeke, hogy még egyszer ilyen helyzet ebben az országban ne alakuljon ki. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzék soraiban.)
Richard Cheney az Egyesült Államok hadügyminiszterének köszöntése

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem