SOÓS KÁROLY ATTILA, a költségvetési, adó- és pénzügyi bizottság elnöke:

Teljes szövegű keresés

SOÓS KÁROLY ATTILA, a költségvetési, adó- és pénzügyi bizottság elnöke:
SOÓS KÁROLY ATTILA, a költségvetési, adó- és pénzügyi bizottság elnöke: Elnök Úr! Tisztelt Ház! Bizottságunk, tekintettel arra a helyzetre, hogy Remport Katalin ma nem tudott itt lenni, nem kíván előadót állítani.
A bizottságnak végül is egy érdemi módosító javaslat felelt meg, illetve ezt az egyet támogatta a bizottság. Ez az, amit az alkotmányügyi bizottság fogalmazott meg a tegnapi együttes ülésünkön, ehhez csatlakozott végül a költségvetési bizottság.
A javaslat egyszerűen arra tér ki, hogy tekintettel arra, hogy a közigazgatási bíráskodás szervezeti feltételeinek a megteremtése, tehát a bíróságok megteremtése az eredetileg elképzelthez képest késik – két hónapot körülbelül –, ennek megfelelően tehát 36 millió forinttal csökkenteni javasoljuk az erre rendelkezésre álló bérkeretet. Ez az, amit tegnap az alkotmányügyi bizottság elfogadott és a költségvetési bizottság támogatott.
A korábbi javaslatunkat procedurális okokból nem tudtuk visszavonni, ez a javaslat egy másik csökkentést is tartalmazott, amely problematikus volt, de nem lehet visszavonni, annak ellenére, hogy tulajdonképpen a bizottság már egy másik elképzelést támogat, ugyanis ahhoz kapcsolódó javaslatként kerül benyújtásra az alkotmányügyi bizottság javaslata, másképpen erre már nem volt lehetőség, és ilyen körülmények között, ha visszavonnánk az eredeti javaslatot, akkor a kapcsolódó javaslat is megszűnt volna.
Ez csak rövid rámutatás arra, hogy a Házszabályok tökéletesítésre szorulnak, hiszen így a bizottság kénytelen fenntartani egy olyan javaslatot, amit tulajdonképpen nem támogat, és célszerű lenne a döntéshozatalnál majd először erről a kapcsolódó indítványról határozni, amelyiket az alkotmányügyi bizottság is, meg mi is támogatunk, és akkor a mi eredeti javaslatunk, amelyet nem vontunk vissza, de értelmetlenné vált, automatikusan elesik.
Köszönöm a figyelmet.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem