SÁROSSY LÁSZLÓ földművelésügyi minisztériumi államtitkár:

Teljes szövegű keresés

SÁROSSY LÁSZLÓ földművelésügyi minisztériumi államtitkár:
SÁROSSY LÁSZLÓ földművelésügyi minisztériumi államtitkár: Elnök Úr! Tisztelt Ház! Messze nem fogom kihasználni a válaszra rendelkezésemre álló időt. Két konkrét kérdés volt, ezekre szeretnék teljesen egyértelműen válaszolni.
Az egyik, hogy mi a tárca elképzelése a mezőhegyesi kombináttal, ennek a kombinátnak a jövőjével kapcsolatban. Ahogy az interpellációban is elhangzott, ez egy rendkívül komoly hagyományokkal rendelkező, egyértelműen kincstári birtokként fenntartandó gazdaság. Szeretném elmondani, hogy kiváló mezőgazdasági adottságokkal rendelkezik mind talaj, mind éghajlat szempontjából, és meggyőződésem, hogy a gazdaságban dolgozók szaktudása is és hozzáértése, mezőgazdaságszeretete is egy komoly garancia ahhoz, hogy ez a kombinát hosszú távon is kincstári birtokként működtethető gazdaság maradjon. Tehát a minisztériumnak egyértelműen az az elképzelése, hogy a gazdaságot kincstári birtokként hosszú távon fenntartsa.
A másik kérdés: a valóban áldatlan és meglehetősen hosszú ideje húzódó vezető-kérdés. A probléma valójában – ahogy ez az interpellációban is elhangzott – ott kezdődik, hogy ez a gazdaság másfél milliárdos hiánnyal, pontosabban hiteltartozással rendelkezik. Tehát itt önmagában nem az az igazi dilemma, hogy a vállalat vezetését kire bízzuk, hanem hogy milyen módon tudjuk ezt a felhalmozódott csődtömeget kezelni. Megnyugtatásul közölhetem az interpellálóval, hogy ez ügyben az Állami Gazdaságok Egyesülésével nagyon konstruktív, és úgy tűnik, megnyugtató megoldást ígérő tárgyalásokat folytattunk. Ennek tükrében két héten belül az állami gazdaság vezérigazgatói posztja is be lesz töltve.
Köszönöm. Kérem a válaszom elfogadását. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem