KUPA MIHÁLY, DR. pénzügyminiszter:

Teljes szövegű keresés

KUPA MIHÁLY, DR. pénzügyminiszter:
KUPA MIHÁLY, DR. pénzügyminiszter: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Urak! Tisztelt Képviselő Úr! Egyrészt én nem engedtem a sztrájknak, másodsorban szeretném elmondani, hogy a sztrájktól teljesen függetlenül a gzadasági kabinet mai ülésén szerepelt a múlt péntekről elhalasztva a Kormány tulajdonosi és privatizációs stratégiája és az MRT-program című anyag. Semmilyen politikai megfontolás nem vezette sem a kabinetet, sem a Kormányt, hogy ezt az anyagot késleltesse vagy elhúzza, egyszerűen az vezette, hogy tanulva a start-, sport-, E- stb. hiteleknek a problémáiból, egy olyan konstrukciót próbált összeállítani, amelyik biztosan bevezethető és működtethető, s nem okoz csalódást a munkásoknak, illetve dolgozóknak, hogy kapnak egy nesze semmi, fogd meg jól-típusú konstrukciót. A konstrukció kész van, teljesen politikamentes, és a jövő szerdán lesz véglegesítve a kabinet ülésén, utána megy a Kormány elé, majd utána jöhet a Parlament elé.
Az ingyenes vagyonosztogatásnak nem vagyok híve, de a kabinet mai ülése sem volt híve – bizonyos eseteket kivéve –, de ez nem lehet a munkavállalói részvételi vagy részvényprogramnak a része, mert nem tudom, hogy milyen munkavállaló és vállalkozó az, aki ingyen kapja meg a tulajdont, az hogyan fog utána ezzel gazdálkodni.
Még azt szeretném elmondani, semmilyen korlátozást nem építettünk be, tehát nincs olyan korlátozás, hogy tíz százalék, húsz százalék, hanem az adott kollektíva döntheti el, hogy mennyiben akar részt venni, milyen hitelkonstrukció segítségével, milyen törlesztési időkkel és így tovább.
Természetesen az Érdekegyeztető Tanács elé is be fogjuk vinni ezt a törvényjavaslatot, mielőtt véglegesítésre kerülne. Köszönöm szépen. Kérem a válasz elfogadását. (Taps a kormánypárt részéről.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem