ELNÖK (Dornbach Alajos)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Dornbach Alajos)
ELNÖK (Dornbach Alajos): Köszönöm szépen. Ha nem ragaszkodnak hozzá, valóban, tudom, hogy a pénzügyminiszter úr nyilatkozott, támogatja ezt a megoldást. Ha eltekintünk a formális kötelezettségtől, akkor fölteszem szavazásra a kérdést.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik.) Megállapítom, hogy… (Közbeszólások: Nem vagyunk határozatképesek.) Köszönöm, meg kell ismételnünk a szavazást.
Kérem a kint tartózkodókat beszólítani. (Rövid szünet.)
Kovács Jenő képviselő úr szavazógépe nem működik, kérem bekapcsolni. És ismét szavazásra teszem föl a kérdést. Kérem letörölni a táblát. (Rövid szünet.)
A technikai munkatársak két perc türelmet kértek, amíg a szavazógépet rendbehozzák. Határozatképesek vagyunk, megállapítottam, hogy legalább tíz képviselő bejött a terembe, úgyhogy nincs ok nyugtalanságra. (Rövid szünet.)
Arra szeretném fölhívni a tisztelt képviselők figyelmét, hogy utána nyomban az ügyvédségről szóló törvény elég hosszas, mintegy másfél órás szavazási eljárása következik. Kérem, vegyék majd figyelembe. (Kupa Mihály érkezik az ülésterembe – szórványos taps.) Nem okozott fennakadást a miniszter úr távolléte, mert tudjuk, hogy tegnap már lényegében nyilatkozott; itt a szavazógép korrigálása folyik. (Derültség.) Csak szokványos technikai korrekcióról van szó, nem manipulációról.
Tehát formálisan megismétlem, miniszter úr tegnapi nyilatkozatában már támogatta a költségvetési bizottság javaslatát. Ezek után ismét szavazásra teszem föl a kérdést. Kérdezem az Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik.) Megállapítom, hogy az Országgyűlés 155 "igen" szavazattal 2 ellenszavazat és 60 tartózkodás mellett a módosító javaslatot elfogadta.
Következik dr. Békesi László képviselő úr javaslata. A költségvetési bizottság a javaslatot nem támogatta. Kérdezem miniszter urat, egyetért-e a javaslattal.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem