KÓNYA IMRE, DR. (MDF)

Teljes szövegű keresés

KÓNYA IMRE, DR. (MDF)
KÓNYA IMRE, DR. (MDF) Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Én eredetileg a Demokrata Fórum képviselőcsoportja nevében nem kívántam volna hozzászólni Torgyán József napirend előtti felszólalásához, elsősorban azért, mert meggyőződésem szerint egy törvényjavaslattal, egy kérdés törvényi rendezésével kapcsolatos nézeteltéréseket a törvényjavaslat vitájában kell egymás között tisztázni. Másrészt az is kétségtelen, hogy a koalíciós pártok közötti netáni nézeteltéréseket különösen a koalíciós pártokon belül illő tisztázni és nem a Ház plénuma előtt. (Taps.) Mégis azért szólok hozzá, miután az ellenzéki frakcióvezetők már hozzászóltak, nehogy az a látszat keletkezzék, hogy mint koalíciós partnerei a hozzászólónak esetleg egyetértünk a hozzászólás tartalmával, illetőleg a hozzászólás hangnemével. (Taps.) Hogy mindenféle aggodalmat eloszlassak, azt azért jelzem, hogy annak rendje és módja szerint folynak a kárpótlási törvénnyel kapcsolatos egyeztetések a koalíciós pártok elnökségei, illetőleg arra felhatalmazott szakértői között. Ennek nyomán a kárpótlási törvényjavaslat – mint ahogy ismeretes – egy újabb formában került előterjesztésre, amiben éppen már a Kisgazdapárt rendkívüli eredményességgel tárgyaló küldöttségének az érvei is meghallgatásra kerültek. Egy ilyen egyeztetett változat kerül majd a Parlament előtt megtárgyalásra, aminek során még mindazok a képviselők – természetesen Torgyán Józsefet is ideértve, a Független Kisgazdapárt egyéb képviselőit, de az ellenzék képviselőit is – módosító indítvány formájában előterjeszthetik a véleményüket.
Végezetül egy dolgot szeretnék még leszögezni. Meggyőződésem, hogy az a kárpótlási törvényjavaslat mint kiindulópont minden körülmények között egy olyan elmozdulást jelent ennek a rendkívül fontos kérdésnek a végleges rendezésében, ami meggyőződésem szerint a Kisgazdapárt eredeti programjához is igen közel áll, és a tárgyalások során még közelebb hozható. Köszönöm szépen. (Jobb oldalon taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem