BOTOS KATALIN, DR. tárca nélküli miniszter:

Teljes szövegű keresés

BOTOS KATALIN, DR. tárca nélküli miniszter:
BOTOS KATALIN, DR. tárca nélküli miniszter: Elnök Úr! Tisztelt Ház! Nagyon röviden szeretnék reagálni arra, amit az előbb hallottunk; nem azért, mintha a Ház ennek a tisztázására rászorulna, inkább azért, hogy ne maradjanak szó nélkül a kormányzat részéről az előbb elhangzott szavak. Szeretnék aláhúzni úgy is, mint az elmúlt évben a pénzügyminisztert helyettesítő államtitkár és mint a Kormány jelenlegi tagja, hogy azokat a feltételezéseket, miszerint a Kormány nem felelősséggel viselkednék a központi adósságok kérdésében, ebben a minőségemben is visszautasítom.
Szeretném tisztázni az ország közvéleménye, a Parlament előtt – amit, azt hiszem, hogy többségében nem kell tisztázni –, hogy a Kormány teljes mértékben tudja, hogy a jelenleg fennálló adósságokat – ez az egy pont, amelyben egyetértek az előttem szóló képviselőtársammal – az előző kormányok által felvett hitelek örökségeként kénytelenek vagyunk vinni magunkkal, de azt is tudjuk, hogy egy, a polgárjog alapján megkötött államközi szerződés megszegésének, egyoldalú felmondásának következményei vannak. Semmiképpen nem kívánunk a Fidel Castró-i útra lépni, nem kívánjuk magunkat hasonlítani nálunk sokkal nehezebb helyzetben levő országokhoz, amelyek kényszerűségből választották ezt az utat. Amíg van számunkra olyan út, amely nagyon kellemetlen, nagyon fájdalmas – végtelenül együttérzek azokkal, akik ennek a terhét a vállukon kell hogy cipeljék, ismétlem, úgy, mint a múlt örökségét –, mégis ez az út az, amely azzal a reménnyel kecsegtet, hogy el tudunk futni a nehézségek elől, ki tudunk menekülni ebből a nehéz helyzetből, amelyben vagyunk. Ha ugyanis nem ezt tennők, sokkal nagyobb teher hárulna a magyar lakosságra.
Az e szakterületekhez való hozzáértésem alapján bátorkodom Önöknek kijelenteni, felmérve ezeket a nehézségeket választotta a kormányzat azt az utat, amelyet eddigi politikájában választott. Készséggel rendelkezésére állunk mindenkinek. Minden képviselőtársunknak megvan a módja arra, hogy felkérjen szakértőket, akiknek a szakvéleménye alapján képviselőtársaim mindenkor meg tudják formálni véleményüket. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem