ELNÖK (Szűrös Mátyás)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Szűrös Mátyás)
ELNÖK (Szűrös Mátyás): Tisztelt Országgyűlés! Az Országgyűlés rendkívüli ülésszakának napirendjén szerepel az 1991. évi vagyonpolitikai irányelvekről szóló országgyűlési határozati javaslat megvitatása. A költségvetési, illetőleg a gazdasági bizottság azonban úgy foglalt állást, hogy a módosító javaslatokra is figyelemmel a határozati javaslat ez évi megtárgyalására nincs lehetőség. Az ellentmondás feloldása érdekében a költségvetési bizottság országgyűlési határozati javaslatot nyújtott be, amely az 1990. évre vonatkozó ideiglenes vagyonpolitikai irányelvek hatályának két hónappal történő meghosszabbítását tartalmazza.
Indítványozom a tisztelt Országgyűlésnek, hogy az ülés tárgysorozatát a ma kiosztott 1342-es számú országgyűlési határozati javaslat megtárgyalásával egészítse ki. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e indítványomat. Kérem erről szavazni. (Megtörténik.) Kimondom a határozatot: az Országgyűlés – államtitkári szavazatok vannak? – 232 "igen" szavazattal, 1 ellenszavazattal és 1 tartózkodással az ülés tárgysorozatát kiegészítette. Tekintettel arra, hogy a gazdasági bizottság a határozati javaslatot ma délelőtt már megtárgyalta, illetve ma reggel, módunkban áll még a mai napon e kérdésben határozatot hozni.
Tisztelt Országgyűlés! Ismertetem mai ülésnapunk programját. A házbizottság tegnapi állásfoglalásához képest és az előzetes tájékoztatástól eltérően az ülésnap programjának sorrendje változni fog. Ez azzal magyarázható, hogy a költségvetési bizottság további időt kér – időre van szüksége a munkához –, ezért nem tudott volna részt venni a bizottság előadója, illetve a bizottság tagjai nem tudtak volna részt venni a költségvetés részletes vitájában, ezért alakult másképp mai ülésnapunk programja. Tehát ismertetem ülésnapunk programját.
Egy várhatóan hosszabb szavazási eljárással kezdjük, amelynek során határozatot hozunk a helyi adókról szóló törvényjavaslatról.
Másodszor: ezt követően a költségvetésről szóló törvényjavaslat részletes vitáját folytatjuk, amelynek során a bizottsági előadók ismertetik a bizottságok állásfoglalásait, és mód nyílik esetlegesen újabb képviselői felszólalásokra is. Szándékunk szerint a törvényjavaslat vitáját a mai napon lezárjuk.
Harmadszor: ezt követően folytatjuk a Központi Műszaki Fejlesztési Alapról szóló törvényjavaslat részletes vitáját – úgyszintén a vita lezárásának reményével.
Negyedszer: megtárgyaljuk az 1990. évi vagyonpolitikai irányelvekről szóló országgyűlési határozat módosításáról szóló határozati javaslatot.
Ötödször: a tegnap este ismertetett várható kérdéseken túlmenően esetleg sor kerülhet a szakképzési hozzájárulásról és a Szakképzési Alapról szóló törvényjavaslattal kapcsolatos határozathozatalra is.
Végezetül bizottsági személyi ügyben fogunk dönteni.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem