SOÓS KÁROLY ATTILA (SZDSZ)

Teljes szövegű keresés

SOÓS KÁROLY ATTILA (SZDSZ)
SOÓS KÁROLY ATTILA (SZDSZ) Elnézést kérek, hogy Szokolay Zoltán hozzászólásával kapcsolatban szeretném először megjegyezni, hogy amennyire én tudom, nevetséges összehasonlítani a nemzetbiztonsági szolgálatok költségvetése és egyéb működési adottságai nyilvánosságának magyar fokát a nyugati szokásokkal. Ott a nyilvánosság ennél sokkal nagyobb mértékű. Ezt mint SZDSZ-es képviselő mondom, Kőszeg Ferenc barátom kollégája. Ami pedig a költségvetési bizottság ülésére való meg nem hívását illeti a Nemzetbiztonsági Bizottságnak és a Nemzetbiztonsági Hivatal illetékeseinek: kérem, ami a bizottságokat illeti, nagyon jól tudták, hogy fejezetek szerint haladunk sorban, és meg kell mondani, hogy itt mindenki levelet kapott arról, hogy mindez a tárgyalás hogy alakul. Hogy ezt figyelmen kívül hagyta a nemzetbiztonsági bizottság, mint nagyon sok más bizottság is, arról mi nem tehetünk.
Arról sem tehetünk, hogy olyan bizottságok, amelyeknek múlt csütörtökön kellett volna jelentést készíteni, hogy figyelembe vehessük, csütörtökön, de ezen a csütörtökön csinálták a jelentésüket. És az pedig egyszerűen nevetséges, hogy rajtunk kérik számon, hogy nem hívtuk meg állítólag a Kormány képviselőit. Kérem, egy olyan tárgyalásban, amikor reggel 8-tól este 8-ig egyfolytában tárgyalunk, és természetszerűleg nem tudjuk, hogy melyik nap hova érünk el – köszönhetően a Kormánynak, amelyik volt kedves abszurd módon, teljesen későn benyújtani ezt a javaslatot – aligha várható el tőlünk, hogy ezt a tárgyalást ahhoz igazítsuk, hogy a Kormány hajlandó vagy nem hajlandó tájékozódni arról, hogy hol tart a költségvetési bizottság tárgyalása. (Gyér taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem