SOÓS KÁROLY ATTILA (SZDSZ)

Teljes szövegű keresés

SOÓS KÁROLY ATTILA (SZDSZ)
SOÓS KÁROLY ATTILA (SZDSZ) Elnök Úr! Tisztelt Ház! Egész röviden szeretnék reagálni Kádár Béla miniszter úr hozzám is címzett szavaira, amelyek szerint mi katasztrófába kívánjuk sodorni az országot azzal, hogy ezt a Befektetési Alapot és a Minisztérium egyéb sajátos pénzigényeit nem támogatjuk. Igazi szakmai érvek nem hangzottak el. Ez egy nagyon régóta tartó vita. Arra szeretném fölhívni tisztelt kormánypárti képviselőtársaim figyelmét, hogy a Kormányon belül óriási lelkesedéssel figyelték a liberális beállítottságú miniszterek azt, hogy ebben a vitában esetleg a Parlament és azon belül az ellenzék nekik fog segíteni.
Azon meg vagyok döbbenve ezek után, hogy a Ház másik oldalán az a centralista "dirigista" hozzáállás, amit egyébként általam nagyra tartott és egyébként nagy tudású Kádár Béla barátom is képvisel, ilyen egyöntetű sikert arat. Ezt egyszerűen meglepőnek tartom, és remélem, hogy végül nem ez az irányzat fog győzedelmeskedni, és remélem, hogy a kormányzat nem a centralista "dirigista", hanem – ahogy ez a Magyar Demokrata Fórum programjába legújabban belekerült – a liberális irányba fog haladni. Köszönöm. (Taps balról.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem