ELNÖK (Szabad György)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Miniszternő is támogatja. A lényege: 0%-os adókulcsos legyen-e a vércukor-szintet meghatározó készülék? Elrendelem a szavazást. (Közbeszólás jobbról: Erről van szó.) Most kérem a szavazatukat! (Megtörténik.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 245 szavazattal 5 ellenében, 3 tartózkodás mellett a módosítvány ismertetett szövegét fogadta el.
A 37. pontban Körösfői László törvényjavaslata az 5. számú melléklet új pontját javasolja meghatározni. Lényege, hogy 0 adókulcsos marad a sporteszközök mellett az alapvető sportfelszerelések beszerzése is. A módosító javaslatot a költségvetési és a gazdasági bizottság nem támogatja. Kérdezem a miniszternőt. (Botos: Nem.) Nem támogatja. Kérdezem az Országgyűlést. Most kérem szavazatukat! (Megtörténik.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 179 szavazattal 33 ellenében, 15 tartózkodás mellett a módosító indítványt elutasította.
A 38. pontban Tarján Lászlóné a törvényjavaslat 5. számú mellékletének a kiegészítését javasolja. Megadom a szót Tarján Lászlónénak. (Tarjánné: Ezt is visszavontam.) Köszönöm, visszavonta. Még nem kaptam róla értesítést.
Tisztelt Országgyűlés! Mielőtt az utolsó pontról szavaznánk, megkérdezem Palotás János képviselőtársunkat, hogy elfogadja-e az alkotmányügyi bizottságnak az ezzel kapcsolatos szövegpontosító indítványát. (Palotás: A szövegpontosításnál erősebb ez a módosítás, de elfogadom.) Elfogadja. Köszönöm szépen.
A 40. pontban Palotás János a törvényjavaslat 10. számú mellékletének 5. pontját javasolja módosítani az alkotmányügyi bizottság bizonyos pontosításával együtt. Mindezek nyomán a módosítvány lényege, amely felett szavaznunk kell, az, hogy növelni kívánja a gazdasági szabályozás ösztönző hatását a belföldi magánszemélyek és vállalkozók beruházási kedve érdekében. A javaslatot a költségvetési és az alkotmányügyi bizottság támogatja, a gazdasági bizottság nem támogatja. Kérdezem a miniszternőt. (Botos: Elfogadom.) Támogatja. Kérdezem az Országgyűlést. Most kérem szavazatukat! (Megtörténik.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés a módosítványt 230 szavazattal 18 ellenében, 4 tartózkodás mellett elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Mielőtt a végső szavazásra sor kerülne, megkérdezem képviselőtársaimat, hogy kimaradt-e a jelentésekből és ennek nyomán a szavazási, határozathozatali procedúrából módosító javaslat. (Nem.) Nem jelentkezik senki.
Akkor kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy a már elfogadott módosító javaslatokkal, valamint a Kormány által beterjesztett kiegészítésekkel együtt elfogadja-e az általános forgalmi adóról szóló 1989. évi XL. törvény módosításáról szóló törvényjavaslatot. Most kérem állsáfoglalásukat. (Szavazás.) Köszönöm. Megállapítom, hogy az Országgyűlés 166 "igen" szavazattal 73 ellenében, 10 tartózkodás mellett az általános forgalmi adóval foglalkozó törvényjavaslatot elfogadta. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem