ELNÖK (Szabad György)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Nem támogatja. Kérdezem az Országgyűlést. Most kérem a szavazatot! (Megtörténik.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosítványt 181 szavazattal 29 ellenében, 19 tartózkodás mellett elutasította.
Akkor kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e az eredeti javaslat 12. §-ának a törvény 27. §-a (1) bekezdésének a) pontjára vonatkozó szövegrészét. Most kérem a szavazatot! (Megtörténik.) Köszönöm.
Az Országgyűlés 163 szavazattal 12 ellenében, 30 tartózkodás mellett az eredeti szöveget fogadta el.
Tisztelt Országgyűlés! Mostani határozathozatalunk látszólag legbonyolultabb pontjára érkezünk. Igyekszem olyan differenciáltan bemutatni az eldöntendőt, hogy végül is ne okozzon problémát.
A jelentés 9. és 10., illetőleg 34., 35. és 36. pontja a törvényjavaslatban található két, egymással szorosan összefüggő alternatív javaslatra redukálható. E javaslatok lényege az, vajon nulla adókulcsos legyen-e az üzemanyag avagy sem. Megoldásként több módosító javaslat ígér lehetőséget. Ismertetem a javaslatokat, amelyek, mondom, mind annak eldöntésére irányulnak, hogy nulla adókulcsos legyen-e az üzemanyag vagy sem. Ismertetem a szavazás sorrendjét, amely így egy általunk logikusnak tartott rendben végighalad minden változaton.
Először Tarján Lászlóné képviselőtársunk, államtitkárnő javaslatával foglalkozunk, amely a 36. pontban található. Ezt követően a törvényjavaslat 5. számú melléklete 26. pontjának bifurkációt mutató (derültség) , tehát ott A) B) változatot is feltüntető indítványáról fogunk szavazni. Visszatérek mindegyik esetben a részletezésnél is ezekre. Most szeretnék egy seregszemlét tartani, rengeteg időt takarítunk meg ezzel. (Derültség.)
Kérem a figyelmüket. Ha az Országgyűlés az A) változatot fogadja el, akkor egyben úgy dönt, hogy a törvény 34. §-a (3) bekezdésének ne legyen a javaslatban szereplő e) pontja.
Ha az Országgyűlés a B) változatot fogadná el, akkor úgy dönt, hogy a törvény 34. §-a (3) bekezdésének legyen az előterjesztésben szereplő e) pontja.
Mindent meg fogok ismételni a maga helyén, de higgyék el, ki lett számítva, ez a legegyszerűbb változat.
A jelentés 10. pontjának a b) változat elhagyására vonatkozó részét, illetőleg 35. pontját az Országgyűlés akkor fogadja el, ha elfogadja az a) változatot.
Végezetül a 10. pontnak a törvény 34. §-a (3) bekezdése c) pontjának és (4) bekezdésének elhagyására vonatkozó részéről fogunk szavazni. Tehát összesen az egész bonyodalmat tisztázni tudjuk egy, kettő, három, négy szavazással. Én fel fogom tenni tehát ilyen előterjesztés után az egyes szavazásoknál megint a tisztázó jelzést, hogy miről is szavazunk. Most, kérem, kezdődik a szavazás ilyen csoportosításban.
A 36. pontban Tarján Lászlóné a törvényjavaslat 5. melléklete 26. pontjának b) változatát javasolja módosítani. Lényege: az ólommentes motorbenzin is nulla adókulcsos legyen. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. Kérdezem miniszternőt.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem