JÓZSA FÁBIÁN, DR. (MDF)

Teljes szövegű keresés

JÓZSA FÁBIÁN, DR. (MDF)
JÓZSA FÁBIÁN, DR. (MDF) Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Miniszter Úr!
Szegényes hazai személygépkocsi-kínálatunkban üde színfoltot jelentett ez év derekán a négyütemű Trabantok megjelenése. A korszerű motorral ellátott, fürge és alacsony fogyasztású kis autó rövid idő alatt sláger lett a piacon. Kecskeméti választóm is boldogan vette át új Trabantját, és élvezte, hogy indításkor nem lepi el a kipufogógáz megszokott felhője, élvezte, hogy a motor hangját az utastérben gyorsítás közben is alig hallani. Mindaddig élvezte az autóját, míg mintegy két héttel az átvétel után hátulról bele nem rohant egy másik autó, a Trabantban tetemes kárt okozva. Azóta több hónap eltelt. Hiába a Casco-biztosítás, az autó használatlanul áll, választóm pedig a végsőkig elkeseredett, mert az egész országban nem lehet hozzá alkatrészt kapni.
Választóm megkeresése után magam is tájékozódtam, de minden alkatrészüzletben, így a budapesti Paulay Ede utcai Trabant-szakboltban is azt a választ kaptam, hogy nincs és nem is volt a négyütemű Trabanthoz alkatrészük. A MOGÜRT Vállalatnál közölték, hogy csak garanciális célra hoztak be eddig alkatrészt, és csak a szervizhálózat részére. Az egyik fővárosi garanciális szerviz, a Spirál Autójavító Vállalat tájékoztatása szerint gyakran a 60 napos javítási határidőt sem képesek tartani a krónikus alkatrészhiány miatt. Így többször előfordult, hogy egyébként javítható autót is ki kellett cserélniük újra.
Tisztelt Miniszter Úr! Tudomásom szerint ebben az évben 25 ezer négyütemű Trabant behozatalát tervezték, amelynek túlnyomó többségét már le is szállította a német fél. Mintegy 20 ezer ilyen típusú autó fut az útjainkon. Mit terveznek a normális alkatrészellátás megteremtése érdekében?

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem