ELNÖK (Szabad György)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Megkérem képviselőtársaimat, foglalják el helyüket. Tisztelt Országgyűlés! Köszöntöm minden képviselőtársamat, kedves vendégeinket, a rádióra és a képernyőre figyelő minden honfitársunkat.
Rendkívüli ülésszakunk mai ülésnapját megnyitom. Bejelentem, hogy az ülés vezetésében Bossányi Katalin és Bárdos Balázs jegyzők lesznek segítségemre.
Mai ülésünkről 23 képviselőtársunk jelentette be előre távolmaradását. Kérem képviselőtársaim jelzését abban az esetben, ha a bejelentés ellenére mégis el tudtak jönni az ülésre. Nem látok jelentkezőt.
Tisztelt Országgyűlés! 9 óra 6 perc. Jelenlét-ellenőrzést tartunk. Kérem képviselőtársaimat, nyomják meg az "igen" gombot, az államtitkárok pedig jelentkezzenek. (Megtörténik) Köszönöm. Megállapítom, hogy a jelenlévők száma 165; 43%. Az ülés 9 óra 7 perckor határozatképtelen. (Zaj.) Kérem szépen, a sajtó átvételére van máskor is mód. Kérem még egyszer körbemenni és felszólítani a kint tartózkodó képviselőket, hogy várjuk őket.
Tisztelt Országgyűlés! 9 óra 12 perc. Újabb jelenlét-ellenőrzést tartunk. Kérem képviselőtársaimat, nyomják meg az "igen" gombot. (Megtörténik.) Köszönöm. Megállapítom, hogy az államtitkárokkal együtt 209 képviselő van jelen. A Ház határozatképes.
Tisztelt Országgyűlés! Engedjék meg, hogy ismertessem mai ülésünk programját.
Az 1991. évi vagyonpolitikai irányelvekről szóló országgyűlési határozati javaslat tárgyalásával folytatjuk munkánkat. Ezt követi az általános forgalmi adóról, majd pedig a magánszemélyek jövedelemadójáról szóló törvényjavaslatok vitája. Ezután kerítünk sort a társadalombiztosításról szóló törvényjavaslat megtárgyalására. Dönteni kívánunk személyi javaslatok ügyében is.
Ebéd után hangzanak el az interpellációk és a kérdések. A délutáni kis szünetet követően folytatjuk és várhatóan befejezzük a költségvetési törvényjavaslat általános vitáját. Amennyiben időnk engedi, sor kerül határozathozatalra az általános forgalmi adóval foglalkozó törvényjavaslat tárgyában is.
A bizottsági elnökök ma reggeli értekezletének állásfoglalása alapján ismertetem az újabb indítványok megtárgyalásának rendjét. A társadalombiztosítási törvény módosításával a szociális bizottság és az alkotmányügyi bizottság foglalkozik, a fővárosi és a fővárosi kerületi önkormányzatokról szóló törvényjavaslattal az önkormányzati bizottság és az alkotmányügyi bizottság, a luxemburgi nagyhercegséggel kötött egyezménnyel kapcsolatos előterjesztésekkel a költségvetési bizottság és a külügyi bizottság.
Megkérem jegyző képviselőtársamat, hogy ismertesse azon interpellációk és kérdések tárgyát, amelyeknek elmondását a képviselők egyötöde aláírással támogatta.
Interpellációk és kérdések tárgyának ismertetése: Bossányi Katalin jegyző

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem