GERBOVITS JENŐ (FKgP)

Teljes szövegű keresés

GERBOVITS JENŐ (FKgP)
GERBOVITS JENŐ (FKgP) Elnök Úr! Tisztelt Ház! Elnézést kérek a soronkívüliségért, azonban az általam elsőrendűen képviselt parasztságot olyan dolgok izgatják - hovatovább lázítják -, amelyeknek orvoslása nem várhat a rendszeres és módszeres feldolgozásig.
A problémákat három gondolatkörre csoportosítanám.
Először: a parasztság törvénytelenül elkobzott és közösbe kényszerített vagyonának elherdálása az átalakulási törvény segítségével.
Másodszor: a kíméletlen erdőirtás.
Harmadszor: a volt községi, illetőleg közbirtokossági legelőkkel, illetőleg ezek tulajdonával való visszaélés.
Tekintettel arra, hogy mindhárom kérdéscsoport igen közel áll ahhoz, hogy kezelhetetlenné váljon, megítélésem szerint elkerülhetetlen, hogy az Országgyűlés a tapasztalt gátlástalanságoknak véget vessen.
Javaslom: minden mezőgazdasági területű, rendeltetésű földterület kereskedelmi forgalmának felfüggesztését a tulajdoni viszonyok törvényes rendezéséig. Az erdőknél: a tartamos, hosszú távú nemzeti érdekeket is figyelembe vevő erdőgazdálkodás betartatása. A legelők tárgyában: a volt községi és közbirtokossági legelők, amelyek az 1976. évi 34. sz. tvr.-tel térítés nélkül tsz tulajdonba kerültek, azonnal kerüljenek vissza eredeti tulajdonosaik használatába. Köszönöm szépen, hogy meghallgattak. (Nagy taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem