LUKÁTS TAMÁS, DR. (KDNP)

Teljes szövegű keresés

LUKÁTS TAMÁS, DR. (KDNP)
LUKÁTS TAMÁS, DR. (KDNP) Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Németh Zsolt képviselőtársam teljesen logikus okfejtésére reagálva hadd jegyezzem meg, ha a premisszák helytelenek, a konklúzió is az.
Nevezetesen: itt a számokkal nem kívánok dobálózni, mert itt egyetlen szimpatikus szám az 56 – (enyhe derültség) a módosító javaslatok közül. Úgyhogy inkább, ha már így nevekhez kötődünk, bizottsági előterjesztés minden előterjesztésem, amelynek tagja Németh Zsolt is, tehát jól tudhatja.
Hadd hívjam föl a figyelmet, hogy a premisszákból kihagyta a dr. Török Ferenc által előterjesztett módosító javaslatot. Tehát ha mint egy vívómérkőzésen, az asszót végigvezetem, akkor most az következne – ha nem az önkormányzati bizottság következik, és elfelejtette; hiszen az önkormányzati bizottság amikor összeült, már előtte volt dr. Török Ferenc javaslata –, mi kompromisszumkészségünket hangoztatva, dr. Török Ferenccel egyetértve, beépítettük a földtörvénybe az ő javaslatát lényegi elemekkel.
Úgy érzem, a bizottságunk mindent megtett a jó együttműködés érdekében.
Azonban hadd hívjam föl a figyelmet, hogy van egy általános konklúziója is ennek a bizottságok közötti diszfunkcionális kapcsolatnak, nevezetesen az, hogy amikor a bizottságunk ezzel a törvényjavaslattal foglalkozott, akkor elővette azt a listát, amit elődeink hagytak ránk, az új Parlamentre. Ha megnézzük, a hagyatékunkban szerepelt az egyházi ingatlanok elidegenítési tilalmáról szóló jogszabály meghozatala, és ezért terjesztettem elő ugyanabban a formában, ahogy a Minisztertanács korábban elfogadta, sürgősségi indítvánnyal.
Nyilvánvaló, ha ebben a tárgykörben az önkormányzati bizottság törvényjavaslatot dolgoz ki, ugyanilyen kötelessége elővenni azt a listát, amit elődeink hagyatékként ránk hagytak. Tehát úgy érzem, hogy a bizottságunk korrekten járt el, és mi nem tudhatjuk, hogy más bizottságban milyen munkák folynak. Nyilvánvaló, hogy a jövőben ezt a kérdést meg kell oldani, hiszen a hatékonyabb törvényhozás érdekében a bizottságok együttműködése és az információáramlás egy alapvető kérdés lesz. És azt hiszem, a mai kissé nehézkes és vontatott törvényalkotási folyamatnak ez egy olyan következménye, hogy a jövőben erre figyelnünk kell, és a Házszabályok megalkotásánál is erre gondolni kell. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem