ELNÖK (Szabad György)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Tisztelt Országgyűlés! Mindezek nyomán szeretném most már összefoglalóan előterjeszteni javaslatomat a mai ülés tárgysorozatára. Mindenekelőtt javaslatot szeretnék tenni bizottsági tag megválasztására. Ennek értelemszerű kifejtésére a tárgysorozatra, amelyen első helyen való felvételre az illem és az ügyrend egyaránt kötelez, szeretnék konkrét javaslattal élni.
Másodszor, szeretnék javaslatot tenni a magyar állampolgárságtól megfosztó határozatok hatályának megszűnéséről szóló 1990. évi XXVII. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat megtárgyalására.
Harmadsoron, szeretnék előterjesztést tenni az államtitkárok jogállásának és felelősségének átmeneti szabályozásáról szóló törvényjavaslat megtárgyalására.
Negyedsoron szeretnék előterjesztést tenni Vásárhelyi Miklós képviselőtársunk önálló indítványának megtárgyalásáról szóló határozatunk időpontjának meghatározására, tehát arra, hogy értelemszerűen ez az előterjesztésnek megfelelően a következő ülésünkön meghatározandó időrendben kerüljön tárgyalásra.
Ezzel ennek az időpontnak a meghatározását, mert hiszen itt csak bejelentésre van indokom, megtörténtnek is tekintem, és a napirendre való külön felvételétől elállok.
Következő napirendi pontként javaslom Tamás Gáspár Miklós képviselőtársunk önálló indítványának sürgősséggel való megtárgyalását.
Ezt követően Fodor Tamás képviselőtársunk önálló indítványának a most megszavazott sürgősséggel való megtárgyalását. Ezt követően kerülne sor a kérdések elhangzására, illetve kerüljön sor a kérdések megtárgyalására, ezt követően az Interparlamentáris Unió magyar tagozatának megalakításával kapcsolatos lépéseink megtételére.
Határozathozatal

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem