ELNÖK (Szabad György)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Tisztelt Országgyűlés! Módunk van arra, hogy a bizottsági tagok megválasztásáról együttesen hozzunk határozatot. (Többek: Helyes!) Mielőtt ezt megtennénk, megkérdezem képviselőtársaimat, hogy a kezükben lévő 115-ös számú előterjesztést figyelembe véve kíván-e valaki észrevételt tenni?
Amennyiben nem kíván senki (Közbeszólás: Nem!) fölteszem a kérdést, elfogadja-e az Országgyűlés a bizottsági tagok megválasztásáról szóló határozati javaslatot? Kérem, szavazzunk! Állásfoglalás következik. Most lehet szavazni. (Megtörténik.) Köszönöm.
Bejelentem a tisztelt Országgyűlésnek, hogy 237 "igen" szavazattal 4 ellenében, 20 tartózkodás mellett a 115-ös számban fölsorolt valamennyi jelöltet az Országgyűlés bizottsági tagnak megválasztotta.
Tájékoztatom a tisztelt Országgyűlést, hogy a bizottsági tisztségviselők megválasztása – így az elnöké, az alelnöké, a titkáré – az adott bizottság hatáskörébe tartozik. Az alakuló ülésen ezt az Országgyűlés csak kivételesen végezte maga a pártközi megállapodásra tekintettel; egyébként a bizottságok maguk látják el ezt a feladatot.
Kérem tehát, hogy a bizottságok a legközelebbi ülésükön válasszák meg a megüresedett helyre, helyekre a tisztségviselőket!
Tisztelt Országgyűlés! Fontos bejelentések következnek.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem