WEKLER FERENC, DR. az önkormányzati, közigazgatási, belbiztonsági és rendőrségi bizottság elnöke:

Teljes szövegű keresés

WEKLER FERENC, DR. az önkormányzati, közigazgatási, belbiztonsági és rendőrségi bizottság elnöke:
WEKLER FERENC, DR. az önkormányzati, közigazgatási, belbiztonsági és rendőrségi bizottság elnöke: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! A beszólással ellentétben nem Párizsban vagyok, hanem itt vagyok a Házban.
A bizottság a tegnapi, vasárnapi rendkívüli ülésén megtárgyalta az összes eddig beérkezett módosító javaslatot. A bizottság az elmúlt alkalommal is állított előadót. Az előadónk dr. Böröcz István, a bizottság alelnöke; most is el fogja mondani a bizottság véleményét.
Engedjék meg, hogy a múltkori plenáris ülésen kirobbant vitával és a párizsi utazással kapcsolatban két-három megjegyzést tegyek, illetve pontosítást.
Elhangzott a vita során, hogy az önkormányzati bizottság nem hivatalos látogatást tesz Franciaországban. Szeretném fölhívni Elnök Úr figyelmét – miután a megjegyzés Elnök Úr szájából hangzott el –, hogy a nyár folyamán a francia belügyminiszter helyettesének vezetésével francia delegáció látogatott el a Parlamentünkbe, akiket Böröcz István és Illésy István képviselőtársunk fogadott az önkormányzati bizottság részéről. Ők személyesen hívták meg a magyar Parlament harminc képviselőjét franciaországi hivatalos látogatásra, abból a célból, hogy a francia közigazgatás berendezkedését, felépítését tanulmányozhassák. Bizottságunk ezt a meghívást elfogadta. A látogatás összes költségét a francia fél vállalta magára. A 25 tagú bizottság a független képviselők csoportjának ajánlotta fel a fennmaradó helyeket. De annak érdekében, hogy a bizottsági munka tényleg folyamatos legyen és semmi ne akadályozza a bizottság működését, a bizottság alelnöke, Böröcz István és jómagam egyik úton sem veszünk részt. Így nincs akadálya annak, hogy a bizottság folyamatosan működjön, és a parlament működését semmiféleképpen nem kívánjuk akadályozni.
Köszönöm szépen. (Taps.)
 

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem