SALAMON LÁSZLÓ, DR. az alkotmányügyi, törvény-előkészítő és igazságügyi bizottság elnöke:

Teljes szövegű keresés

SALAMON LÁSZLÓ, DR. az alkotmányügyi, törvény-előkészítő és igazságügyi bizottság elnöke:
SALAMON LÁSZLÓ, DR. az alkotmányügyi, törvény-előkészítő és igazságügyi bizottság elnöke: Elnök Úr! Tisztelt Ház! A bizottság külön előadót nem állít.
Tájékoztatom a tisztelt Házat, hogy az alkotmányügyi bizottság a törvényjavaslatot, illetőleg módosításait megtárgyalta. Ugyanakkor a mai napon tudomásomra jutott, hogy az önkormányzati bizottság vasárnapi tárgyalása során módosító javaslatot terjesztett elő, ezen túlmenően Tirts képviselőtársunktól is érkezett egy módosító javaslat, illetőleg egy harmadik módosító javaslat adminisztratív hiba folytán eredetileg sem került megtárgyalásra.
Ezek olyan körülmények, melyek szükségessé fogják tenni, hogy a bizottság ezeket a javaslatokat megtárgyalja. Ezzel kapcsolatban szabad legyen egy javaslatot tennem: ismerjük a házbizottság állásfoglalását, mely a plenáris ülés és a bizottsági ülések tekintetében azok elkülönítését irányozza elő és javasolja az Országgyűlésnek, …és ismerjük az ezzel kapcsolatosan kialakult ügyrendünket.
Úgy gondolom, hogy a jelenlegi helyzet azonban kivételes és kivételes eljárást is kíván, hiszen a polgármesterrel kapcsolatos kérdések rendezése nem tűrhet halasztást. Ezért azt a gondolatot vetném fel és ajánlanám tisztelettel Elnök Úr, illetőleg a Ház figyelmébe, hogy a mai nap folyamán, amikor a plenáris ülésen a megtárgyalható tárgykörökkel végeztünk, a plenáris ülés korábbi befejezése mellett üljön össze a bizottság, és este 6 óráig egy-két órás tanácskozás keretében ez a három módosító javaslat még megtárgyalható. Ennek folytán és ennek következtében a holnapi napon a törvény elfogadható, elvileg felette a szavazás megtartható.
Tisztelettel kérem javaslatom figyelembevételét.
 

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem