BALSAI ISTVÁN, DR. igazságügy-miniszter:

Teljes szövegű keresés

BALSAI ISTVÁN, DR. igazságügy-miniszter:
BALSAI ISTVÁN, DR. igazságügy-miniszter: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Valóban beszéltünk néhány szót Szigethy képviselő úrral. Magam is támogatnám ezt a megoldást. Amennyiben az önkormányzati bizottság úgy látja, hogy nem szükséges megtárgyalnia, nem osztanám Salamon képviselő úr aggályait a megtárgyalhatóság vonatkozásában, valamint az érdemi döntés meghozásában.
Nem kétséges, tervezzük az ügyvédi és a jogtanácsosi jogszabályok széles körű módosítását, erről nyilatkoztunk is. Biztos, hogy az önkormányzati választásokig nem fog idekerülni megtárgyalásra, hiszen még a Kormány elé sem terjesztettem. Biztos, hogy ebben a hónapban ide nem kerül.
Ugyanakkor kétségtelen, hogy az arra vállkozni óhajtó ügyvédek és jogtanácsosok a munkavégzésük szüneteltetése mellett lehetőséget kapnának. Nyilván sok ilyen személy akad ennek a funkciónak az ellátására. Tehát hogy félreértés ne legyen, itt nem együttes gyakorlásról van szó, hanem akkor, ha szüneteltetik a tevékenységet. Természetesen akkor ilyen értelemben szüneteltethető ez a tevékenység, amelynek jelenleg jogszabályi akadály az, hogyha más foglalkozást kíván űzni egy ügyvéd, akkor ezzel egyúttal le kell modania kamarai tagságáról. Mint tudjuk, a képviselői jogállásnál egy kis áttörés ebből a szempontból már megvalósult. Tervezzük ennek a széles körű megváltoztatását, de nem lesz ez ebben a hónapban itt tárgyalható, úgyhogy a magam részéről támogatom ezt a módosító indítványt. Köszönöm szépen. (Taps.)
 

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem