WEKLER FERENC, DR. az önkormányzati közigazgatási, belbiztonsági és rendőrségi bizottság elnöke:

Teljes szövegű keresés

WEKLER FERENC, DR. az önkormányzati közigazgatási, belbiztonsági és rendőrségi bizottság elnöke:
WEKLER FERENC, DR. az önkormányzati közigazgatási, belbiztonsági és rendőrségi bizottság elnöke: Elnök Úr! Tisztelt Ház! Köszönöm a szót. Úgy látszik, az információk a Házban lassan terjednek, és ezért Kónya képviselőtársunkhoz néhány információ nem jutott el. Szeretném tisztelettel közölni a tisztelt Házzal, hogy az önkormányzati bizottság ülést tartott a szünetben, határozatképes volt, és megtárgyalta a módosító javaslatokat. (Derültség és taps.)
A dolog történési részéhez még az is hozzátartozik, hogy jómagam fél négykor jelen voltam a közös ülésen, ahol megjelent az alkotmányügyi bizottság képviseletében Balás képviselőtársunk, aki közölte, hogy ő fogja az alkotmányügyi bizottság részéről az ülést vezetni. Kértem őt, hogy várjanak néhány percig, amíg a hiányzó tagokat összeszedem. Mire visszaértem a hiányzó tagokkal, az addig jelenlévők szétszéledtek. Az ülést határozatképtelenség miatt valaki felfüggesztette. Ennek ellenére az önkormányzati bizottság tagjai – mint jeleztem – ismételten összegyűltek, és megtárgyalták a témát.
Szeretném még megjegyezni Kónya Imrének címezve, hogy minden bizottságban – ezt már egyszer elmondtam egy korábbi vita kapcsán – a kormánypárti tagok vannak többségben, tehát amennyiben bizottsági ülést akarnak tartani, minden további nélkül megtarthatják az ellenzék képviselői nélkül is, de ez csak politikai része az ügynek.
Ha megengedi az ElnökÚr, akkor ismertetném azt is, hogy az önkormányzati bizottság milyen állásfoglalást hozott a módosító indítvány tárgyában. Az önkormányzati bizottság döntő többsége egyetértett a benyújtott módosító indítvánnyal, így az önkormányzati bizottság a Hankó Faragó Miklós által 512-es számon benyújtott módosító indítvány elfogadását javasolja a tisztelt Háznak. Köszönöm szépen. (Taps.)
 

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem