SALAMON LÁSZLÓ, DR. az alkotmányügyi, törvény-előkészítő és igazságügyi bizottság elnöke:

Teljes szövegű keresés

SALAMON LÁSZLÓ, DR. az alkotmányügyi, törvény-előkészítő és igazságügyi bizottság elnöke:
SALAMON LÁSZLÓ, DR. az alkotmányügyi, törvény-előkészítő és igazságügyi bizottság elnöke: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Ügyrendi vita… annyiban az enyém is ügyrendi. A következőket szeretném előadni.
Az alkotmányügyi bizottság ülését tudtommal – miként a másik bizottsági ülést is – a szünet megkezdésének időpontjával hirdették meg. Én személyemben akadályozva voltam valóban, és Balás István, a bizottság alelnöke vezette vagy vezette volna ezt az ülést. Nem is voltam az ülés megkísérlésénél jelen, tehát arra a kérdésre, hogy Balás István meddig várt az ülés megkezdésével a határozatképtelenségre, arra nézve kérem, majd szíveskedjék Balás István képviselőtársamat megnyilatkoztatni.
Egy biztos, amikor az én akadályoztatásom megszűnt és visszaértem a bizottsági ülésterembe, akkor már tényként közölték velem a jogi osztály munkatársai és egyes bizottsági tagok, hogy hosszas – most én nem tudom, majd Balás István nyilatkozik – várakozás után, tekintettel arra, hogy a FIDESZ és az SZDSZ képviselői az említett egy képviselőt leszámítva nem jelentek meg az ülésen, határozatképtelenségét megállapította és az ülést elnapolta.
Ezt követően valóban, most az ülést megelőző időszakban teljesen ötletszerűen, egyes bizottsági tagok odaverődtek és azt latolgatták, hogy lehet-e tárgyalni vagy sem? Ezzel kapcsolatosan azt kell mondanom, hogy ilyen alkalmi, hivatalos meghirdetés nélküli összeverődése a bizottságnak az után, miután a bizottság megállapította határozatképtelenségét, szabályszerű ülés megtartását nem tette volna lehetővé. De az Elnök Úr személyében meg fogja tudni erősíteni, hogy én felkerestem az Elnök Urat most a szünet végén, hogy az Elnök Úr szíveskedjék hivatalosan ismételten az ülést meghirdetni, mert a bizottság nyilvánvalóan… – legalább is a magam személyében – készek vagyunk már most is bizottsági ülésre összeülni. Kérem, hogy a történetnek azt a részét illetően, amelyben én nem voltam szemtanú, az időpont és a várakozás vonatkozásában, szíveskedjék Balás Istvánnak szót adni.
 

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem