KIS ZOLTÁN, DR. (SZDSZ)

Teljes szövegű keresés

KIS ZOLTÁN, DR. (SZDSZ)
KIS ZOLTÁN, DR. (SZDSZ) Tisztelt Országgyűlés! Én is megkaptam azt, amit a hét elején megkapott Kőszeg Ferenc, hogy érdeklődni kell, mielőtt kérdezünk. Ezt megtettük. Ezért voltam kénytelen fenntartani az interpellációt, mert a Minisztériumtól szeptember 5-én kapott, dr. Kara Pál által aláírt válaszlevél gyakorlatilag pontosan azt tartalmazza, amit Ön is elmondott. 6–8 hónapos várakozási időt kérnek, valamint felhívják a szíves figyelmünket, hogy végezzünk propagandamunkát a menekültek között, hogy várjanak türelemmel.
Azt hiszem, hogy nem, nem a mi feladatunk az, hogy propagandamunkát fejtsünk ki a menekültek hangulatának a rendezése érdekében, és mint ahogy ez a levél sem elégítette ki az igényünket, így az Ön válasza sem, azt nem tudom elfogadni. Természetesen megértem, hogy az apparátusnak hatalmas feladata van, ennek kapcsán nagyon sok a dokumentációs probléma, amit be kell szerezni; de ha a Minisztérium ebben a struktúrában ezt így nem tudja végezni, akkor talán gondolkodni kellene azon, hogy milyen szervezeteket kellene felállítani. Olyan ötletek is jöttek, pontosan az erdélyi körök részéről: ők is szívesen vállalnak segítséget abban, olyan bizottságokat állítsanak fel, amelyek bizonyos szűrőt és segítséget nyújtanának – nem kizárólag az ő személyükben természetesen. Ez egy közös bizottság lenne, amely a hatóság munkáját megkönnyítené. Jelen pillanatban ezt a vontatott ügymenetet és ezt a választ sajnos így nem tudom elfogadni. (Taps az SZDSZ padsoraiban.)
Határozathozatal

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem