ROTT NÁNDOR, DR. (KDNP)

Teljes szövegű keresés

ROTT NÁNDOR, DR. (KDNP)
ROTT NÁNDOR, DR. (KDNP) Igen Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Elnézést kérek, hogy az általános vitában másodszor kértem szót, de ezt kizárólag azért tettem, hogy aláhúzzam dr. Szabó Iván igen tisztelt képviselőtársam javaslatát. Ajánlom a tisztelt Ház figyelmébe. Tudniillik annak a követése nélkül nem tudunk ennek a törvénynek a megalkotásában előbbre lépni. Szabó Iván még nem olvasta, nem olvashatta a ma reggel szétosztott 625-ös számú módosító javaslatomat, amelyben én is csatlakozom Eörsi Mátyás javaslatához, és én is azt javasolom, hogy az Országgyűlés válassza ne csak a versenyhivatal elnökét és elnökhelyetteseit, hanem még tagjait is. Valójában ez egy gazdasági alkotmánybírósághoz hasonló intézmény, amelynél legalább olyan szinten kell a bírói függetlenséget biztosítani. És én azt hiszem, hogy ez egy olyan kardinális kérdése eme intézmény konstituálásának, hogy ez elől az alapkérdés elől, amit Szabó Iván igen tisztelt képviselőtársam fölvetett, nem térhetünk ki.
Talán még csak egy megjegyzést szeretnék Szájer József igen tisztelt képviselőtársam fölszólalásához hozzáfűzni. Ő valami olyasmit mondott, hogy az ellenzék túl nagy hatalmat adna a Kormánynak. Nem szó szerint idézem, de azt hiszem, ez volt az értelme. Én a kormánykoalíció oldaláról viszont azt mondom, hogy olyan felelősséget róna a Kormányra, amelyet a racionális megfontolások alapján aligha vállalhat. A végeredménye – azt hiszem –, ugyanaz. Köszönöm a figyelmüket. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem