WACHSLER TAMÁS (FIDESZ)

Teljes szövegű keresés

WACHSLER TAMÁS (FIDESZ)
WACHSLER TAMÁS (FIDESZ) Csak kétperces reagálásra kértem lehetőséget. Az egyik: Póda Jenőnek szeretném azt válaszolni, hogy valóban elképzelhető, hogy ha megváltoznak a körülmények, akkor megváltozik az ezen szolgálatra jelentkezők létszáma is. Ha ő emiatt támogatja azt, hogy hoszszabb legyen a fegyver nélküli szolgálat a fegyveres szolgálatnál, akkor kérem, hogy ezzel szemben viszont ne támogassa a bizottságnak a létét, hiszen azt gondolom, hogy önmagában az eltérő szolgálati idő elegendő szűrő lehet. Ebbe a logikába különben beleillik Borz Miklós képviselőtársam hozzászólása is. Fel szeretném hívni a figyelmet, hogy amit ő elmondott, az meglehetősen erősen szembehelyezkedik a Kormány képviselőjének a logikájával, aki ugye, azt mondta, hogy azért van szükség ezekre a bizottságokra, hogy a lelkiismeret jobb megalapozottságát vizsgálják. Borz Miklós felszólalásából egyértelműen az derült ki, hogy ezekre a bizottságokra azért van szükség, hogy legyen elég katona.
A másik, amit el akarok mondani: az előbb tettem egy kérdést, nem kaptam rá választ, és nagyon szeretném, hogyha valamelyik velem egyet nem értő nagy tekintélyű alkotmányjogász feloldaná azt az ellentmondást, amit felvázoltam, ami a honvédelmi törvény és az Alkotmány között feszült, hogyha a nevelést benne hagyjuk. Köszönöm. (Kis taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem