SZOKOLAY ZOLTÁN (MDF)

Teljes szövegű keresés

SZOKOLAY ZOLTÁN (MDF)
SZOKOLAY ZOLTÁN (MDF) Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Nagyon röviden szólnék, és némileg hasonlatosan Szabó György képviselőtársamhoz, aki már a részletes vitába hajló módon tett szövegváltoztató indítványt. Szövegpontosító javaslatot szeretnék tenni én is, nevezetesen az alkotmányügyi, törvény-előkészítő és igazságügyi bizottság 628-as számon közzétett módosító javaslatának 3. pontjához kapcsolódva. Egyetlen szót szeretnék pontosítani, megváltoztatni.
A bizottság javaslata szerint a törvény 12. §-a úgy szólna: "Az 1991. január elsejei hatállyal a megyei jogú várossá nyilvánításra vonatkozó kérelmet az 50.000-nél több lakosú városok, köztük a korábbi megyei városok képviselő-testületei 1990. november 15-ig nyújtják be a belügyminiszterhez. Az Országgyűlés az ezzel kapcsolatos döntéseit november 30-ig hozza meg."
A határidő pontosításával, módosításával természetesen egyetértek. A lényeggel tehát egyetértek, az állítmány megváltoztatásával azonban nem.
Az eredeti törvényjavaslatban a "nyújthatják" ige szerepelt, nem kötelezte az érintett városokat a megyei jogú várossá nyilvánításra vonatkozó kérelem beadására, benyújtására. Így tehát azt gondolom, nem szükséges ehhez sem a bizottság újbóli összehívása, sem a bizottsági ülés. Gondolom, hogy ezzel egyetérthetünk, itt az eredeti törvényjavaslat megfogalmazása, tehát: nyújthatják be a belügyminiszterhez a megadott határidőre, pontosabb, célszerűbb és egyértelműbb. Köszönöm szépen. (Taps.)
Határozathozatal a törvényjavaslat részletes vitára való bocsátásáról

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem