SZABÓ IVÁN, DR. a gazdasági bizottság elnöke:

Teljes szövegű keresés

SZABÓ IVÁN, DR. a gazdasági bizottság elnöke:
SZABÓ IVÁN, DR. a gazdasági bizottság elnöke: Tisztelt Elnök Úr! Kedves Képviselőtársaim! A bizottság az általános vita előtt nem állít külön előadót.
Szeretném tolmácsolni a bizottságnak a határozatát, amelyik egyhangúlag született arra vonatkozólag, hogy a beterjesztett módosítás az általános vitára alkalmas. A bizottság megállapította, hogy a benyújtott törvényjavaslat, illetőleg a törvény módosítására vonatkozó javaslat gyakorlatilag biztosítja a külföldiek számára azt a jogbiztonságot, amelyet a korábbi rendelkezések alapján élvezett. Nem elvesz; bizonyos mértékig kibővíti a mozgásterületet. Egyetlenegy olyan változtatás van benne – ez a 20 százalékos eltörlés, illetőleg az adókedvezményalapnak a felemelése –, amellyel a bizottság egyébként egyetértett, amely alkalmas lehet bizonyos korábban jelentkezett visszásságok kiküszöbölésére is, bár észleltük a bizottságban, hogy nem a törvény keretei között van mód a visszaéléseknek a megszüntetésére.
Tehát szerencsésen ötvözi azt, hogy a biztonságát megadja a jövőben is a külföldi működő tőkének. Őszintén reméljük, hogy a törvény gyakorlati módosítására a jövőben nem fog sor kerülni, sőt lehet, hogy egyáltalában nem fog sor kerülni. Ahogy a bizottságban elhangzott, a jövő igazi útja az, hogy ez a törvény egyszer hatályon kívül fog kerülni

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem