TORGYÁN JÓZSEF, DR. (FKGP)

Teljes szövegű keresés

TORGYÁN JÓZSEF, DR. (FKGP)
TORGYÁN JÓZSEF, DR. (FKGP) Elnök Úr! Tisztelt Ház! Nem két percig, egy percig kívánok csak beszélni. Teljesen tévesen hivatkozott Pozsgay Imre úr Hack Péter képviselőtársunk felszólalására, ő helyesen interpretálta az általam elmondottakat. Én valóban Hámori Csabának feltettem azt a kérdést, hogy miután ő olyan erkölcsi magasságokban mozgott korábban az én ügyemmel kapcsolatban, amikor egy Parlamenten kívüli felszólalás miatt parlamenti akciót kezdeményezett, hogy a saját magatartását hogy ítéli meg, nem tartja-e ennek az erkölcsnek a keretén belül helyesnek, hogyha a mandátumáról lemondana? Ez volt a kérdésem egyik oldala.
Ami viszont az MSZP felé irányuló kérdésemet illette: az az volt konkrétan, hogy én nem indítványoztam azt, hogy a Ház foglaljon állást ebben a kérdésben. Azt mondottam: most ország-világ előtt az MSZP frakciója megmutathatja, hogy milyen erkölcsi magaslaton áll a frakció! De hát ebben a kérdésben mégis az MSZP-nek kell döntenie, mert az ő sorai közül egy üres hely szavazott! Ez pedig – igen tisztelt Ház – a köznép nyelvén csalás, a büntetőjogászok nyelvén pedig okirat-hamisítás! Mindenképpen egy rendkívül súlyos magatartás! Olyan magatartás, amely nem illik országgyűlési képviselőhöz, és amelynek minden civilizált országban az szokott lenni a következménye, hogy az érintett képviselőtársunk lemond a mandátumáról!
Köszönöm szépen. (Nagy taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem