BAKA ANDRÁS, DR. (MDF)

Teljes szövegű keresés

BAKA ANDRÁS, DR. (MDF)
BAKA ANDRÁS, DR. (MDF) Elnök Úr! Tisztelt Ház! A vita végén hozzászólónak az a különös öröme van, hogy tulajdonképpen mindent elmondtak előbb, és – ha nem kíván a Dunagate-ügyről még egy politikai bőrt lehúzni – azt is ígérheti, rövid lesz.
A józan ész diktálja, amit Szokolai Zoltán is elmondott, hogy ezeket a titkosszolgálatokat, ezeket a tevékenységeket ne a miniszterelnök jogkörébe utalják. Bárki lenne is a miniszterelnök, túlterhelt lenne, nemzetközi és egyéb, hazai kötelezettségekkel terhelt lenne. Itt egy olyan személyt kell megbízni, aki azonnal, operatívan, rögtön és közvetlenül tud intézkedni egy megnövekedett veszélyhelyzetben. Azt hiszem, ez eléggé egyértelmű.
A másik dolog: én nem vagyok nemzetbiztonsági szakember, de Szabó Miklós felvetette, hogy ezeket hírszerzéseket, ezt a négy szolgálatot egy kézbe kell hozni. Ezt azzal indokolta, hogy a katonai titkosszolgálat, a katonai hírszerzés is végez belbiztonsági tevékenységet. Én csak egy érvet szeretnék ehhez hozzátenni: a katonai hírszerzés – nyilvánvalóan, feltételezhetően – végez belbiztonsági tevékenységet, azonban a katonai hírszerzés feladata mégis a katonai hírszerzés, a hadsereg érdeke, a honvédelem érdeke. A honvédelemmel ez a tevékenység szerves összhangban van. Ezt a tevékenységet, a katonai hírszerzést a honvédség kezéből kivenni, mert bizonyos ügykörben belbiztonsági tevékenységet is elláthat, azt hiszem, nagyon nagy hiba lenne.Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalról.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem