ELNÖK (Szűrös Mátyás)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Szűrös Mátyás)
ELNÖK (Szűrös Mátyás): Tisztelt Országgyűlés! Házszabályaink szerint a jelölteket titkos szavazással kell megválasztani. A szavazás során az Országgyűlés jegyzői szavazatszedő bizottságként működnek. Engedjék meg, hogy röviden ismertessem a titkos szavazás menetét!
A szavazás a most következő szünetben történik. A szavazólapokat képviselőtársaim a Duna-parti folyosón vehetik át hivatali munkatársainktól a képviselők neve szerint ábécé-sorrendben, 6 csoportban. Megkérem képviselőtársaimat, hogy a nevük kezdőbetűjének megfelelő táblával jelzett asztalhoz szíveskedjenek majd fáradni!
A szavazás céljára a folyosó végén szavazófülkék vannak elhelyezve, szíveskedjenek azokat igénybe venni!
Tájékoztatom a tisztelt Országgyűlést, hogy a jelöltre nevének érintetlenül hagyásával, ellene szavazni nevének áthúzásával lehet. Érvénytelen az a szavazat, amelyből nem állapítható meg egyértelműen, hogy a képviselő kire adta szavazatát.
Tájékoztatom továbbá az Országgyűlést, hogy a Legfelsőbb Bíróság elnökének megválasztásához az országgyűlési képviselők kétharmadának többségi szavazata szükséges, míg a legfőbb ügyész megválasztásához a jelenlévő képviselők többségének szavazata szükséges.
Kérem tehát a tisztelt jelenlévőket, hogy a szavazási idő alatt az ülésterem dunaparti folyosóján adják le szavazatukat, és ott csak képviselők és hivatali dolgozók tartózkodhatnak!
Most pedig félórás szünetet rendelek el.
(Szünet: 15.23 órától 16.16 óráig.
Az elnöki széket
Vörös Vince foglalja el.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem