TORGYÁN JÓZSEF, DR. (FKgP)

Teljes szövegű keresés

TORGYÁN JÓZSEF, DR. (FKgP)
TORGYÁN JÓZSEF, DR. (FKgP) Elnök Úr! Tisztelt Ház! Ígérem, hogy ma utoljára szólalok fel (derültség és taps) , és nem a frakció nevében, csak saját nevemben kívánok felszólalni.
Felszólalásomat a következők teszik indokolttá. Mindenben egyetértek a kormány-előterjesztéssel, de legyen szabad rámutatnom arra, hogy rendkívül szomorú és elszomorító dolognak tartom, hogy az Alkotmánybíróság rövid működése alatt ilyen súlyos, szakmailag nagyon komoly mértékben kifogásolható hibát követ el. Az az Alkotmánybíróság, amelynek tulajdonképpen a parlamenti törvénysértéseket kellene észlelnie és helyesbítenie. Kérem, rendkívül aggályosnak tartom, hogy az Alkotmánybíróságnak ez a felemás állásfoglalása megjelenhetett, ezt sajnos úgy kell hogy minősítsem, hogy jogászilag annyira fércmunka, amely fel kell hogy hívja a figyelmet az Alkotmánybíróság további működésére, és egy különleges feladatot ró ez a Parlamentre.
Már most felhívom az igen tisztelt Ház figyelmét arra, hogy az Alkotmánybíróság további tagjainak megválasztásánál abból a mércéből induljon ki, hogy többet az Alkotmánybíróság ilyen felemás állásfoglalást ne hozhasson. Köszönöm. (Szórványos taps a jobb oldalon.)
Határozathozatal

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem