ORBÁN VIKTOR, DR. (FIDESZ)

Teljes szövegű keresés

ORBÁN VIKTOR, DR. (FIDESZ)
ORBÁN VIKTOR, DR. (FIDESZ) Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Bizonyára Önök is észrevették, hogy a FIDESZ rendszeresen tartózkodott attól, leszámítva az elkerülhetetlen egy-két esetet, hogy úgymond, napirend előtti ügyekkel vegye el a tisztelt képviselőtársainktól azt a lehetőséget, hogy a rendelkezésünkre álló egész időben, egész nap törvényhozással foglalkozhassanak. Ez alól a szabály alól csak abban az esetben engedtünk kivételt, ha kifejezetten a Ház működésével kapcsolatos észrevételünket szerettük volna az igen tisztelt plénum elé tárni. Úgy gondoljuk, hogy ami ma itt már megint történt az elmúlt mintegy fél órában, az nem jelentett mást, mint hogy lassacskán átalakítjuk ügyrend, vagy napirend előtti hozzászólások ürügyén pártpolitikai fórummá a Parlament üléstermét, ami nem szerencsés, mert a Parlament a mi megítélésünk szerint nem erre való. (Taps a bal oldalon.)
Én magam sem kértem volna most szót, hogyha az előttem szóló képviselőtársam, az MDF igen tisztelt frakcióvezetője nem olyan jellegű beterjesztést tett volna, amit ismételten és kifejezetten pártpolitikai jellegűnek érzek. Úgy gondolom, hogy egyetlen pártnak sincs sem joga, sem pedig valójában lehetősége sem szabadna arra legyen, hogy felhívásokat intézzen a parlamenti ülések megkezdése előtt más pártokhoz, vagy akár a közvéleményhez. Nem szerencsés gyakorlat. De ha már megtörtént, akkor úgy gondoljuk, hogy nem szabad, hogy mindössze az az egy felhívás hangozzék el, erre valamilyen módon reagálni kell, és én a frakciónk nevében szeretnék mintegy két perc erejéig néhány megjegyzést fűzni az MDF által előterjesztett indítványhoz, amennyiben az elnök úr ez ellen nem emel kifogást.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem