BAKA ANDRÁS, DR. (MDF)

Teljes szövegű keresés

BAKA ANDRÁS, DR. (MDF)
BAKA ANDRÁS, DR. (MDF) Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Válaszolni szeretnék a kérdésre. Az én felszólalásom, amit nyilván félreértettek a másik oldalon, nem arra irányult, hogy a választók akaratát befolyásoljuk bármilyen módon. Én inkább azt szeretném megtudakolni egy népszavazással, hogy a választók milyen akaratot fejeznek ki: igen, nem, vagy nem megyek el? Ha "nem megyek el", az is egy döntés. Ha igennel szavazok, az is, és az öszszes általam említett variáció. De azt a döntést: ha nem megyek el, lehet befolyásolni azzal, hogy odakapcsolom egy olyan eseményhez, amikor biztosan elmegy, nem azért mert "népszavaz" (taps) , hanem azért, mert az önkormányzati választások fontosak.
Amikor a népszavazásról fejtegettem az előzőekben a gondolataimat, éppen a választók szabadsága érdekében szeretném olyan időpontra tenni a népszavazást – és én az időpontról nem beszéltem –, amikor ez a két esemény nem esik egybe. Ilyen értelemben igazán a választók akaratára vagyok kíváncsi. Köszönöm szépen. (Taps.)
Határozathozatal a törvényjavaslat részletes vitára bocsátásáról

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem