KÓNYA IMRE, DR. (MDF) képviselőcsoport nevében:

Teljes szövegű keresés

KÓNYA IMRE, DR. (MDF) képviselőcsoport nevében:
KÓNYA IMRE, DR. (MDF) képviselőcsoport nevében: Elnök Úr! Tisztázni szeretném az előbbi szavazással kapcsolatos kérdést, mert azt hiszem, hogy egy félreértés itt adódik, és Tölgyessy Péter elmondása némi bizonytalanságot hagyott maga után. A Gáspár Miklós-féle javaslatnak részét képezte az a kinevezési mód, ami megnyugtatóan rendezte volna ezt a kérdést. Ezt a kormánypártok megszavazták. Nem érte el a kétharmados többséget, 62 százalék körüli szavazatot kapott ez a kérdés.
Aztán valóban föl lett téve szavazásra - ahogy Tölgyessy Péter is utalt rá - az eredeti javaslat 6. §-a, amiben viszont a kinevezés úgy rendeződik, hogy a köztársasági elnök a miniszterelnök javaslatára, az illetékes országgyűlési bizottság, valamint a Pártatlan Tájékoztatás Bizottsága általi nyilvános meghallgatást követően… stb.
Nos, ezt már mi nem szavazhattuk volna meg, mert ha ezt megszavazzuk, akkor a korábban elvetett Pártatlan Tájékoztatás Bizottságához kötjük a kinevezést, és egy jogilag lehetetlen helyzetet idézünk elő. Ezért nem szavaztuk ezt meg. (Taps jobb oldalon és középen.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem