KOMENCZI BERTALAN (SZDSZ)

Teljes szövegű keresés

KOMENCZI BERTALAN (SZDSZ)
KOMENCZI BERTALAN (SZDSZ) Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Asszony! Rövid kérdésemre hosszú választ kaptam, azt mégsem tudom elfogadni. Ami a mintaszerű előkészítést, meg a lakosság korrekt és teljes körű tájékoztatását illeti a 80-as évek közepén, arról - azt hiszem - az egész Ház tudna fogalmat alkotni magának, és tud is. Előző képviselőnket abból a körzetből, ahonnan én jöttem, felkérték interpellációra ebben az ügyben. Ő azonban ezt nem tette meg. Úgy gondolom, hogy ha megtette volna a régi Parlamentben, körülbelül ilyen választ kapott volna ő is. (Taps a bal oldalon.)
Szeretném hangsúlyozni, hogy vitatkozásunk nem az alkalmazott technológia, hanem az alapvetően elhibázott helykiválasztás ellen irányul. Ezt az üzemet az ország számos helyén fel lehetne építeni. Gondoljunk csak arra a 22 000 hektárnyi, részben szennyezett területre, amelyet a kivonuló szovjet csapatok hagynak hátra.
A Mátra azonban egyike az ország azon kevés helyének, ahova semmilyen körülmények között sem lenne szabad veszélyes hulladékot feldolgozó üzemet telepíteni. Gondoljunk csak az országosan ismert és kedvelt üdülő - és kirándulóhelyekre, a gyógyüdülőkre, a kirándulóhelyekre, a szanatóriumokra és az idegenforgalomra! A Mátraalja kiváló zöldség- és gyümölcstermelő terület. Ezen a történelmi borvidéken a szőlő - és a borágazat évi 2 milliárd forint termelési értéket képvisel. Nem fogadom el a választ, mert a választóim sem tudják elfogadni. (Tapsa bal oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem