KISS RÓBERT, DR. (SZDSZ)

Teljes szövegű keresés

KISS RÓBERT, DR. (SZDSZ)
KISS RÓBERT, DR. (SZDSZ) Én azt hiszem, mindjárt az elején négy tényt állítottam. Ebből a második az, hogy a kártérítéssel foglalkozó jogász szakértői bizottság jelenleg is dolgozik. Ezt valóban módosítanom kell mert tudomásom szerint tegnap délelőtt fejezte be ezt a munkáját, de azt hiszem, hogy a korábbi 900 millió shilling átutalását ez utólag nem legalizálja.
Eddig - mint ahogy azt a miniszter úr is elmondta - tárgyalások nem folytak a szerződésnek a helyreállításra való módosítására; illetőleg az, hogy még mindig hatályban van az a minisztertanácsi rendelet, amely úgy rendelkezik, hogy a csehszlovák fél megállapodásra irányuló szándéknyilatkozata esetén az építkezést folytatni kell.
A továbbiakban még két dolgot. Azt az előterjesztést, amelyet végül is a Kormány elfogadott, vagy amelynek alapján kezelte ezt a 900 millió schilling átutalását, az a vállalat készítette el, amelyik jelentősen érdekelt ebben a bevételben, ugyanis a valutabevétel harminc százalékából részesedik.
Így tehát javaslom az Országgyűlésnek, hogy a választ ne fogadja el, és a magam részéről sem fogadom el. Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem