MAGYAR BÁLINT, DR. (SZDSZ)

Teljes szövegű keresés

MAGYAR BÁLINT, DR. (SZDSZ)
MAGYAR BÁLINT, DR. (SZDSZ) Ott tartottunk, kedves Uraim és Hölgyeim, hogy egy ilyen törvénytervezetnek számolnia kell azzal is, hogy miből kívánja ezeket az adókat pótolni. Netán a kistermelést kívánja megterhelni ezekkel az adókkal, vagy a nemzetgazdaság más ágazataiban szereplőkkel kívánja befizettetni ezt a hiányzó adómennyiséget, vagy a központi költségvetés elég gazdag, hogy erről lemondjon? (Taps.)
Kilencedszer: mivel kívánja a kormányzat pótolni a másfél milliárd dolláros agrárexport azon kieső részét, amit a befektetések folyamatos csökkenése miatt az agrárszféra szereplői nem tudnak majd biztosítani? Önök is jól tudják - akik tapsolnak, valószínűleg azok is -, hogy a mezőgazdaság nettó exportőr ágazat, és a nemzetgazdaság egyéb ágazatainak a teljesítőképessége függ ettől az agrárexporttól. Amennyiben ez az agrárexport összeesik, összeomlik, annyiban válságba kerülhetnek más ágazatok a nemzetgazdaságban. Nem kívánok ennek a következményéről beszélni.
Utolsósorban tizedszer: miként készül a kormányzat a várhatóan több százezer földigénylés technikai, hivatali kezelésére, az örökösödési perek várható tömegére, és ebből adódóan a földtulajdoni viszonyok könnyen állandósuló bizonytalanságára?
Köszönöm képviselőtársaim türelmét, s várom a miniszter úr válaszát. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem